Hae
Colour Outside the Lines

5-vuotiaan toivepäivä

*Sisältää mainoslinkkejä

Me oltiin kotona kolmestaan miehen ja 5-vuotiaan kanssa eilen, joten päätettiin pitää 5-vuotiaan toivepäivä ja tehdä kaikkia kivoja juttuja hänen kanssaan.

Me ollaan tosi harvoin kolmestaan kotona, koska lapsia on yhteensä kolme. Oon yrittänyt nyt viettää kahdenkeskistä aikaa jokaisen lapsen kanssa enemmän ja eilen oli (ihan jo olosuhteidenkin takia) nuorimman vuoro. Teini lähti viikonlopuksi Helsinkiin ja keskimmäisellä oli eilen sählyturnausreissu, joka kesti koko päivän.

Aamulla herättiin aika aikasin, koska keskimmäinen piti viedä sählyturnaukseen lähtevälle bussille. Halittiin ja katsottiin lastenohjelmia sängyssä. Se on lapsen mielestä aina ihan ykkösjuttu viikonloppuaamuissa. 

Isi oli luvannut hänelle herkkupirtelöä, jonka ainekset isi hakikin viedessään keskimmäistä bussiin. Pirtelöön laitettiin pähkinäsuklaata, trio-jäätelöä, tuoreita mustikoita ja vadelmia, maitoa ja lapsen toiveesta vaahtokarkkeja. Sekoitettiin pirtelö *blenderissä ja 5-vuotias oli innoissaan, kun pääsi avustamaan ainesten sinne laitossa.Pirtelö oli meidän mielestä hyvää, mutta lapsi maistoi kaksi hörppyä ja jätti sen juomatta. Hän sitten veti tuoreita marjoja ja vaahtokarkkeja ihan ilman pirtelöä.

Pelattiin myös *Nintendo Switchillä yhdessä *Mario Kartia. Mario Kart on huippu, pelataan sitä välillä Janin kanssa iltaisin kaksi ja välillä oon pelannut kaikkien kolmen lapsen kanssa yhtä aikaa, kun sitä voi pelata neljä yhtä aikaa, jos vaan *ohjaimet riittää. 

Syötiin lapsen toiveesta lounaaksi nakkimunakasta. Ensin meinasin tehdä nakkikeittoa, mutta lapsi päätti nakkeja paistaessani haluavansakin nakkimunakasta, joten tein sitten sitä. Se maistui hyvin kaikille. 

Lounaan jälkeen laitoin Vivialle sadun kuulumaan *Nextorysta. Ollaan nyt taas kuunneltu tosi paljon Vivian kanssa äänikirjoja leikkiessä, kun hän on päiväkodissa vaan 20 tuntia viikossa eli kotona ollaan paljon enemmän. Hänen lemppareitaan on kaikki Disney-sadut ja niitä onneksi löytyykin tuolta tosi paljon. 

Leikittiin yhdessä samalla *legoilla ja yritettiin etsiä kaikille meidän Disney-hahmoille oikeat osat. Meillä kun on Raya, Vaiana, Ariel ja Erik, Anna ja Elsa ja monta muuta hahmoa. Ihan kaikkia ei löydetty, pitää jatkaa taas illalla. Oon suunnitellut, että nyt kun ollaan kotona enemmän niin voitaisiin koota yksi kerrallaan meidän legopaketteja. Meillä kun on niitä varmaan lähemmäs sata niin ei varmaan oltaisi vielä kesälläkään valmiita. Jos aloittaisi *Frozen-linnasta ja jatkaisi siitä sitten seuraavaan. 

Oon kerran aiemmin yrittänyt tätä, mutta meni hermot, kun kaikki osat on sekaisin eikä niitä löytynyt niin helposti. Jos nyt ei ottaisi stressiä siitä kuinka nopeasti rakennelmat valmistuu vaan rakentelisi vaan huvikseen. 

Ulkoilemaan ei viitsitty mennä, kun sekä minä että Jani tunsimme olomme vielä hieman kipeiksi flunssan jäljiltä. Siksi keksittiinkin kaikkea kivaa tekemistä kotona.

Päivälliseksi syötiin lapsen toiveesta riisipuuroa. Se on meillä ruokalistalla ihan ympäri vuoden eikä vain jouluna. 

Katsottiin Disney+ lastenohjelmia yhdessä ja pötkötettiin peiton alla. 

Illalla vielä pelailtiin pari kierrosta *Unoa ja luettiin monta kirjaa. 

Sellainen oli meidän 5-vuotiaan toivepäivä. 

Millainen olisi sinun toivepäivä? 

 

Tulethan seuraamaan myös Instagramissa @susannakuohula

LUE MYÖS:

Koronaoireet päivä päivältä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.