Hae
Colour Outside the Lines

Rv 35+5

Nyt on pakko myöntää, etten ole viime aikoina tuntenut sitä raskausajan hehkua, josta kaikki aina puhuvat. En todellakaan. Olen tälläkin hetkellä kuumeessa, kärsin hengenahdistuksesta ja yskästä sekä kamalasta väsymyksestä. Muutaman viikon on jo supistellutkin aika ahkeraan.
Eilen oli ensimmäistä kertaa säännöllisiä ja aika kivuliaita supistuksia. Olin jo hetken varma, että lähden synnyttämään ja kävimmekin näytillä sairaalassa, mutta heti sairaalaan päästyäni supistukset loppuivat kuin seinään. Kätilö kuitenkin tutki tarkasti kaiken muun. Kävin viimeksi neuvolalääkärillä kaksi viikkoa sitten ja siihen nähden oli jonkinlaista kypsymistä jo tapahtunut, joten kätilö sanoi, ettei synnytyksen käynnistymistä tarvitse luultavasti odotella ihan sinne laskettuun aikaan saakka. Eli meillä saattaa olla vauva jo vaikka ensi viikolla. Katsotaan nyt mitä perjantaisessa painoarviossa sanotaan. Siellä pitäisi olla samalla myös muutenkin lääkärin tarkastus, joka normaalisti tehdään neuvolassa näillä viikoilla. Neuvolasta sanottiin, ettei ole järkeä käydä molemmissa, joten menemme siis vain painoarviota tekevän lääkärin luo.
Vauvahankinnat alkavat olla jo todella hyvällä mallilla. Enää puuttuu vaunut, itkuhälytin ja ne imetysliivit. Olen ihan hukassa niiden liivien kanssa, kun en yhtään tiedä minkä kokoiset pitäisi ostaa. Pitää varmaan pyytää myyjä apuun, kun niitä jaksaa lähtee ostamaan. Sitteri ja rintapumppu on tulossa postissa. Hoitoalusta saatiin postissa viime viikolla ja laitoinkin jo valmiiksi vauvalle hoitonurkkauksen meidän makuuhuoneeseen. Samassa paikassa on myös vauvan vaatteet ja muut tarvikkeet helposti käden ulottuvilla. Hoitotason päälle on tulossa vielä taulu, koska siinä on vain valkoinen seinä. Haaveilen newborn-kuvista, joista voisi teettää taulun seinälle.
Unipesä käytiin viime viikolla hakemassa ja se oli kivasti alennuksessakin. Se jo odottelee pinnasängyssä pientä tuhisijaa. Liberokassiinkin sain postissa kortin viime viikolla, jolla sen sai hakea K-kaupasta. Haettiinkin se samana päivänä. Mahtavaa kyllä, että tuollaisiakin jaetaan. Vähävaraisemmat perheet säästävät pitkän pennin noilla neuvolasta ja muualta saaduilla näytteillä.
Alan olla itse jo hieman kypsä tähän oloon, kun joka paikkaa kolottaa. Lonkat paukkuvat joka kerta sängystä noustessa ja tänään on ollut aika mahdotonta kävellä, kun toinen lonkka vetelee viimeisiään. Jalka on meinannut muutaman kerran pettää altakin. Siltikin haluaisin beben pysyvän vatsassa vielä muutaman viikon. Näin ollen hän saisi hieman kokoa lisää ja pärjäisi paremmin täällä ulkomaailmassa. Kyllä nyt itse kestää vaikka minkä vaikka vähän olostaan valittaakin.

Onko muilla odottajilla jaksaminen jo kortilla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.