Hae
Colour Outside the Lines

Turistit Pariisissa

Naurattaa edelleen, kun katselen näitä meidän kuvia. Oltiin oikeasti kunnon turistit Pariisissa, kun otettiin selfieitä joka nähtävyyden kanssa ilman mitään selfiekeppejä. Näistä kuvista tuli mun mielestä kuitenkin niin hauskoja, että ajattelin jakaa ne teillekin.

Notre Damen katedraali

Koska Notre Damen katedraali on edelleen ison tulipalon jälkeen remontissa, ei me päästy näkemään se kuin ulkopuolelta. Tämä oli ensimmäinen nähtävyys, jota me käytiin katsomassa ja matkalla nähtiin pieni vilaus myös Eiffel-tornista.

Tuossa Notre Damen ulkopuolella oli vielä kaiken lisäksi menossa joku leipäfestivaali ja maalauskurssi, jotka oli molemmat niin ranskalaisia kuin olla ja voi.

 Riemukaari

Riemukaaren päälle olisi päässyt katselemaan maisemia, mutta sinne me ei tällä kertaa kiivetty. Oltiin paikalla aikamoiseen turistiaikaan (tosin milloin Pariisissa muka ei olisi turisteja) ja jono lipunmyyntiin oli järkyttävän pitkä.

Katseltiin Riemukaarta ensin toiselta puolelta ja sitten käveltiin alla olevan tunnelin kautta Champs-Élyséesille. Se riitti meille tästä nähtävyydestä.

Eiffel-torni

Eiffel-torniinkaan me ei menty tällä kertaa ylös asti. Mä oon käynyt kahdesti aiemminkin Pariisissa ja olen käynyt Notre Damen katedraalissa, Riemukaaren huipulla ja myös tuolla Eiffel-tornissa niin korkealla kuin sinne pääsee.

Tämä oli Janin ensimmäinen kerta Pariisissa, mutta hänellä ei ollut mitään hinkua päästä kiipeämään Eiffel-torniin. Mietittiin tovi, että olisi varattu pöytä tornissa olevasta ravintolasta, mutta päädyttiin kuitenkin menemään muualle syömään.

Eiffel-tornin ympärillä oli niin hirveästi kaupustelijoita ja muita huijauksia yrittäviä, että ei oikein haluttu mennä edes sen lähiympäristöön pitkäksi aikaa.

Louvre

Käytiin tottakai Louvressa katsomassa Mona Lisaa ja muita taideteoksia, jotka oli nähtävä. Kirjoittelin Louvresta ihan oman postauksen, voit lukea sen TÄÄLTÄ!

Tämä oli minun toinen kerta Louvressa, mutta ihan yhtä hieno se oli edelleen. Edelliskerralla ei myöskään ehditty käydä katsomassa kuin suunnilleen Mona Lisaa, joten oli ihanaa kierrellä Louvrea ihan rauhassa.

 

Sacre-couer

Tämä oli ainut näistä ”pakollisista” Pariisin nähtävyyksistä, jotka mulla oli käymättä. Viime kerralla oli niin sumuista, että ei siksi kiivetty tuonne ylös ja nyt me Janin kanssa kiivettiin. Näkymät oli kyllä oikeasti aika upeat (portaat ylös aika kamalat).

Mietittiin, että olisi menty katsomaan maisemia Montparnasse tornin huipulta, jossa kävin itse vanhempieni kanssa ensimmäisellä reissulla, koska sieltä oli upeat näkymät, mutta harmiksemme tornin näköalatasanne oli remontissa meidän matkan aikaan. Tässä kuitenkin oli jo tosi monta nähtävyyttä meille.

Seuraavalla Pariisin reissulla haluan keskittyä tutkimaan Disneylandia, jossa olen käynyt esikoiseni kanssa vajaa 12 vuotta sitten, mutta muu perhe ei siellä vielä ole vieraillut.

Unohdettiinko joku pariisin tärkeä nähtävyys?

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA MATKOJA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS:  

Aamiainen Pariisissa – Au Chien Qui Fume

Mitä pakkasin mukaan Pariisiin viideksi päiväksi?

Disneyland Pariisi teinin ja eskarilaisen kanssa

4 kommenttia

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

    Kyllä tässä aikalailla tuntui kaikki olennaisimmat nähtävyydet olla listattuna. Ja hienojahan nuo ovat, varmasti tulisi itsekin vierailtua kaikissa niissä.

  2. Petra - Sängyn alla kirjoitti:

    Oi leipäfestivaalit kuulostaa hauskalta ja kyllä tosi rasnkalaiselta! 😀 me ollaan katsutta lasten kanssa tosi paljon ladybugia ja mua kiinnostaisi löytää se rakennus, jossa Marinetten perhe asuu, se vaikuttaa jotenkin sellaiselta et sen on pakko olla oikeastikin olemassa 😀 Vaikka opiskelin ranskaa peruskoulussa 3-9 luokat, en silti ole sisäistänyt, että riemukaarellakin on näköala paikka, ennen kuin katsottiin Lupinia ja siellähän se on tapahtumapaikkana. 😀

    • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

      Haha, se muuten oikeasti saattaa olla siellä! Varmaan löytyisi googlettamalla.
      Mä olisin halunnut käydä katsomassa Emily in Paris-sarjan asuintaloa, mutta olin just ennen meidän matkaa nähnyt Instagramissa tai Tiktokissa videon, jossa kerrottiin, että asuintalon oikea omistaja on ihan kyllästynyt paikalla käyviin ihmisiin, joten ei sitten edes viitsitty mennä sinne päinkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *