Hae
Colour Outside the Lines

King’s Crown myöhäiseen lounasaikaan

Käytiin mun äidin ja Vivian kanssa myöhäisellä lounaalla yhtenä arki-iltapäivänä. Lounaspaikaksi valikoitui King’s Crown Kuopion keskustassa.

Ravintola sijaitsee ihan kivenheiton päässä Kuopion torilta ja sinne on helppo mennä sekä kävellen että autolla. Me jätettiin auto toriparkkiin ja käveltiin ravintolalle.

Oltiin liikkeellä puolenpäivän jälkeen, joten lounasruuhka oli jo loppunut eikä lounasta ollut enää tarjolla. Meitä ei kuitenkaan haitannut tilata suoraan listalta.

King’s Crown on kuopiolainen yritys, joka on ollut pystyssä jo vuosikymmenen. Me ollaan käyty Janin kanssa ekan kerran syömässä tuolla melkein seitsemän vuotta sitten samana iltana, kun Jani kosi minua. Tämän takia ravintolalla on mun sydämessä aina erityinen paikka.

King’s Crown on kahden nuoren kuopiolaisen perustama ja edelleen ylläpitämä, joten tykkään siitäkin syystä King’s Crownia tukea.

Ihasteltiin äitini kanssa ravintolassa paikallista taidetta, jota seiniltä löytyi. Ravintolassa oli ainakin kaksi teosta kuopiolaiselta taiteilijalta, Pauno Pohjolaiselta. 4.9.2022 on muuten Kuopion taidemuseossa Pauno Pohjolaisen näyttely!

Vivia oli jo syönyt lounaan, toisin kuin me äitini kanssa, joten Vivia tilasi vain ranskalaisia ja jätskipallon. Me äitin kanssa kyllä syötiin suurin osa ranskiksista, kun ei Vivialla ollut yhtään nälkä ja niitä oli ihan hurja määrä. Esillepano oli hauska ja lapsiasiakas otettiin vastaan yhtä suurella ilolla kuin aikuisetkin.

Äiti tilasi pekonicaesar-salaatin, jossa oli rapeaksi paistettua pekonia, parmesaania, kirsikkatomaatteja, paahdettua maalaisleipää ja caesarsalaattia. Annos oli valtava ja maistui äidilleni hyvin.

Minä taas tilasin pariloitua kananrintaa, jossa olisi ollut lisänä paahdettua parmesanmunakoisoa, kaalia ja retiisejä, juuressipsejä sekä vuohenjuusto- creme fraichea. Vaihdoin kuitenkin tuon vuohenjuusto-creme fraichen paholaisenhilloon, koska en pidä vuohenjuuston mausta.

Tämäkin annos oli oikein maukas ja todella näyttävän näköinen. Tykkäsin erityisesti juuressipseistä ja mehukkaasta kanasta. 30

Me oltiin aluksi ainoat asiakkaat koko ravintolassa, koska lounasaika oli päättynyt vähän aiemmin. Saatiin erinomaista palvelua ja herkullista ruokaa. Pikkuhiljaa ravintola täyttyi muistakin asiakkaista.

Mennään varmasti taas uudelleen syömään!

Onko King’s Crown sulle tuttu ravintola?

LUE MYÖS:

Ruokahaaste

 

Meidän perheen Jungle Juice Bar suosikit

TULETHAN SEURAAMAAN MEIDÄN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.