Hae
Colour Outside the Lines

Miltä näyttää lapsen vaatekaapissa? VOL.2

Toissapäivänä vastailin Tittin haasteeseen mitä lastenhuoneen vaatekaapit sisältävät ja miltä ne näyttävät. Tänään jatkan siis isomman tytön vaatekaapeilla tätä haastetta. Toissapäiväisen VOL. 1-postauksen voit käydä lukemassa täällä
Lissun huoneessa on surkeasti säilytystilaa, koska budjetti ei ole vielä sallinut ostaa hyllykköön kaikkia tarvittavia lokeroita ja kaappeja, joita olen suunnittellut. Tarkoitus olisi hankkia samanlaiset laatikostot Ikeasta kuin B:llä, joihin saisi vaatteita lajiteltua, koska tällä hetkellä vaatteet ovat isoissa kasoissa kaapeissa eivätkä todellakaan pysy siisteinä. 
Alusvaatteet ja pyjamat ovat pahvisissa säilytyslaatikoissa kaappien alla. 
Tätä postausta varten viikatessani vaatteita tajusin miten paljon Lissulla onkaan vaatteita. Toisaalta meillä on menossa hankala vaihe vaatteiden suhteen, koska koot ovat yleensä 134/140 ja 146/152 ja Lissu tarvitsisi oikeastaan koon 140/146, jota ei oikein mistään saa. Meillä on molempien kokojen vaatteita kaapissa ja sitä mukaa niitä vähennetään, kun Lissu pituutta kasvaa.

Topit / T-paidat

Lissu harrastaa cheeriä, joten hihattomia puseroita täytyy olla jo siksi, ettei harjoitusvaatteita tarvitse aina olla heti pesemässä. Kaikki muut topit ovat H&M:n lastenosastolta paitsi tuo oranssi taitaa olla joku etelän tuliainen ja valkoinen, jossa kulkee ruusukkeet kauluksessa, on Zarasta.

Lissu tykkää shoppailusta ja me vietämmekin yleensä laatuaikaa yhdessä alennusmyyntien aikaan koluamalla kaikki alerekit Matkuksessa (meidän läheisellä ostarilla). H&M on siis vahvoilla t-paitojenkin puolella. Pari paitaa taitaa olla Seppälästä ja pari Marimekolta. Vaaleanpunainen Hilfiger löytyi kirpparilta ja taitaa oikeasti olla aikuisten mallistoa, mutta mitoitus on niin kapea, että se menee Lissulle hyvin. One Direction paitoja meillä on viisi (!), koska yksi on kuulemma tällä hetkellä koulussa. Kesän keikalta tulee luultavasti vielä yksi ostettua.


Pitkähihaiset / neuleet / hupparit

Mummi on ostanut Lissulle nyt tosi paljon Marimekkoa. Pitkähihaisia löytyykin kuusi erilaista, joista kaksi on samanlaisia kuin B:llä. Nämä on hankittu siis ihan vahingossa samanlaiset, koska itse en ole suuri fani, että lapsille puetaan mätsäävät vaatteet vaikka lapset olisivat kaksosia. H&M:ltä on sitten ostettu ihan perustrikoopaitoja ja Lissulta löytyy myös yksi Gantin pitkähihainen. 

Neuleita ja muita pitkähihaisia Lissulle on kertynyt rutkasti. Tommy Hilfiger löytyi kirpparilta, muuten on kaikki H&M:n ja Seppälän mallistoista. Lissulle on jonkin verran jo ostettu nuorten osaston XS- ja 32-kokoja.

Lissu rakastaa huppareita ja meillä onkin niitä vaikka joka päivälle oma. Stitchin kaveri Angel huppari on ostettu Disneylandista pari vuotta sitten. Lissu halusi juuri tuon tietyn hupparin ja sitä etsittiin joka ikisestä Disneylandin kaupasta. Lopulta se löytyi liian isossa koossa, mutta ostimme sen silti. Nyt se onkin sitten sopiva. Angel alkaa olla hieman nukkaantunut, mutta huppari on Lissulle niin rakas, ettei hän siitä suostu luopumaan. Pariisi-huppari on Pariisista, Minni Hiiri-huppari Lidlistä ( sieltä muuten saa nykyään oikeasti hienojakin vaatteita!) ja aikalailla muut taas Seppälästä. Pinkki fleece taitaa olla Legon.

                             
Musta jakku on H&M:n lastenosastolta ja on ollut meillä tosi kovassa käytössä. Itse rakastan myös jakkuja.

                                     

Housut 

Housuja on Lissulle tosi vaikea löytää, koska Lissu on pitkä ja tosi hoikka, joten kaikki housut on liian isoja vyötäröltä ja lyhyitä lahkeista. Kaikki muut housut on kirpparilta, paitsi nuo ruosteenpunaiset löytyivät Cittarin alerekistä. Tällä hetkellä on kuukausibudjetti ollut niin tiukalla, että lapset on joutuneet tyytymään alerekkien ja kirpparin antimiin enemmän kuin normaalisti.

Hameet / mekot

Lissu on tyyliltään yleensä aika poikatyttö, mutta hameet ja mekot tuntuvat myös uppoavan. Röyhelöhameet on varsinkin suosiossa tällä hetkellä, Meillä on jo 152cm musta röyhelöhame odottelemassa, että Lissu vähän kasvaa. Nämä taitavat kaikki olla H&M:n hameita, mutta meille ne ovat (yllätys, yläätys) tulleet kirpparilta.


Mekkoja Lissulla on useampi ja yksi puuttuukin tästä kuvasta. H&M on tälläkin saralla ollut voitokas.

Kuvioidut hame ja legginsit on Lindexin Jean Paul Gaultier-mallistosta viime syksyltä. Legginsit ovat siitä hauskat, että kun ne laittaa jalkaan, näyttää kuin olisi tatuoidut jalat, koska ne on tehty läpinäkyvästä kankaasta. Olisin halunnut ostaa B:llekin samanlaiset, mutta koot olivat jo loppuneet, koska en mennyt kauppaan heti, kun mallisto tuli myyntiin.

                                           

Mitä tänään oli päällä? / Outfit of the day
Toppi ja farkut 
H&M, huppari
Lidl 

Miltä teidän lasten vaatekaapissa näyttää? Osaako isommat lapset jo pitää vaatekaapit itse siistinä? 

4 kommenttia

 1. titti // tittin elämää kirjoitti:

  Kivoja vaatteita, kuten myös B:llä 🙂 Hoikalle tytölle saattas name it merkiltä muuten löytyä housuja, muttei niitä taida tuossa koossa aleen paljon jäädä 🙁 meillä kans nyt lapset saanu tyytyä kirppis housuihin, mutta ihan kivoja ja mieleisiä oon löytänyt 🙂

 2. Susanna kirjoitti:

  Aiemmin on ainakin olleet liian isoja, kun on ihan normaalihintaisinakin yritetty etsiä. Lissulla oli pienempänä paljonkin Name It merkin vaatteita, kun täällä Kuopiossa oli pieni vaateliike, joka niitä silloin myi. Onneksi aika monissa housuissa on ne kiristymahdollisuudet vyötäröllä. Pillifarkut olisi kuulemma mieleiset, mutta eihän ne lahkeista mitkään pillit ole, kun toisella on niin ohkaiset jalat:D

 3. JohaNna / Arjen miljonääri kirjoitti:

  Huhhei kun mietin omaa vaatekaappia, ei tytönkään kaappi missään kauniissa kunnossa ole vaikka siellä ihania vaatteita onkin, uskaltaisikohan lähteä tällaiseen haasteeseen edes mukaan omalla, räjähtäneellä kaapilla 😀

 4. Susanna kirjoitti:

  Mukaan vaan! En usko, että kellään on aina kaapit ihan tiptop -ainakaan lapsiperheessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.