Hae
Colour Outside the Lines

Onnea ihana 6-vuotias kuopuksemme!

*Sisältää mainoslinkkejä

Meidän kuopus on 6-vuotias ja en voi uskoa sitä!

Ihan hullua miten aika onkin kulunut niin nopeasti, että meidän nuorin on jo 6-vuotias eskarilainen. Hänellä oli synttärit viime kuussa ja juhlittiin niitä vähän osissa monena eri päivänä. Ja juhlitaan vielä tälläkin viikolla.

Meidän 6-vuotias kuopus rakastaa piirtämistä ja värittämistä, pestopastaa, Disney-prinsessoja, Mario Kartia, Muuttuvaa Labyrinttia, tanssimista ja laulamista, metsäretkiä, uimista ja prinsessamekkoja. Hänellä on ihastus hoitokaveriin (ja tämä taitaa olla molemminpuolista). Hän tykkää lautapeleistä, haleista ja samasta pehmopupusta, joka on kulkenut hänen mukanaan joka yö ihan vauvasta asti. Siltä se pupu kyllä näyttääkin.

Kuopusta kiinnostaa tosi paljon aakkosten opettelu ja saattaa olla, että hän (kuten kaksi isompaakin) oppii lukemaan jo ennen kouluun menoa. Synttärilahjaksi hän saikin *Oppi&Ilo-sarjan aakkospiirustustehtäviä ja ollaan harjoiteltu yhdessä aakkosia myös *Muumi-puuhakirjan avulla. Meillä on myös muutama vanha aapinen, joita ollaan luettu muutamaan kertaan. Joululahjaksi olen miettinyt *Tatun ja Patun oudot aakkoset-kirjaa, koska Tatu ja Patu on meillä nyt tosi kovassa huudossa.

Kuopus oppi kesälomalla myös puuttuvan r-kirjaimen, jota hän harjoitteli ukin kanssa koko viikonlopun mökillä. Lapset oli mummin ja ukin kanssa mökillä meidän ollessa häämatkalla ja siellä oltiin kierretty ärrää orren ympäri ihan urakalla. Sieltä se ärrä sitten löytyi, juuri viikonloppuna ennen eskarin alkua.

Ehkä siitä se ihmettely aakkosista lähti, koska hän alkoi miettiä missä kaikissa sanoissa on r-kirjain ja alkoi kuunnella myös muita kirjaimia. Hän osaa jo kirjoittaa APUA (tosi hyvä eka sana) ja miettii paljon muidenkin kirjoitusta. Nyt harjoitellaankin ahkerasti kaikkia kirjaimia niin aakkoset on kohta hallussa kunnolla.

Hän miettii myös paljon laskutoimituksia, joten selvästi myös matematiikka kiinnostaa.

6-vuotiaalla on myös ihan uskomattoman hyvä muisti. Muistan itsekin omanneeni sellaisen pienenä, koska mua kutsuttiin muistikirjaksi. Meidän kuopus muistaa laulujen sanoja, loruja ja vaikka mitä ihmeellisiä faktoja ihan todella hyvin. Heillä on päiväkodissa aamupiirillä aina pitkähkö loru, joka vaihtuu kuukausittain ja hän muistaa sen ensimmäisenä päivänä aina ulkoa.

Lapsi on myös todella tarkka vaatteistaan. Hän haluaisi kulkea aina mekossa, mieluiten pyörivässä sellaisessa. Hän ei oikein tykkää housuista, mutta pitää niitä tarpeen vaatiessa.

Kuopus odottaa jo innolla koulun alkua ja haluaisikin olla tosi itsenäinen. Ollaan harjoiteltu yksin ulkona leikkimistä, avaimien käyttöä ja keväällä opetellaan varmasti jo enemmän kaikkia itsenäisiä juttuja, joita koululaisen pitää osata kuten koulumatkan kulkemista.

6-vuotiaalla on hyvin vahva temperamentti ja menossa selvästi joku itsenäistymiskausi. Välillä poljetaan jalkaa, korotetaan ääntä ja paiskotaan ovia. Onneksi hän kuitenkin osaa hyvin myös rauhoittua ja hän hakeutuukin aina rauhalliseen paikkaan hetkeksi omaan rauhaan rauhoittumaan, jonka jälkeen hän on taas oma aurinkoinen itsensä.

Tällä hetkellä kaikki mitä muilla on, on ”epää” ja hän kertoo sen ääneen. Usein hän kuitenkin tämän sanottuaan muistaa mitä itsellä on ja harmitus menee pois todella nopeasti.

Just nyt parasta on synttärilahjaksi saadut tuoksuvat tussit, uusi potkulauta ja legot.

Asuuko teillä 6-vuotias eskarilainen?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS 

LUE MYÖS: 

5-vuotiaan toivepäivä

Mitä lahjaksi lapselle? Lahjavinkit 5-vuotiaalle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *