Hae
Colour Outside the Lines

Vihdoin päästään meidän peruuntuneelle hiihtolomareissulle

Vihdoin päästään meidän peruuntuneelle hiihtolomareissulle nuorimman kanssa Helsinkiin, kun tänään lähdetään junalla sinne.

Kirjoitin blogiin tällaisen tekstin hiihtolomaviikon alkajaisiksi, mutta sitten meille iskikin noro eikä päästy lähtemään. Tässä siis se mun alkuperäinen teksti teillekin luettavaksi:

Olin ensin sitä mieltä, ettei lähdetä nuorimman kanssa tänä vuonna minnekään talviloman aikaan, mutta päätettiinkin lähteä hiihtolomareissulle Helsinkiin.

Meidän esikoinen muutti Helsinkiin syksyllä ja oon pyrkinyt käymään hänen luonaan noin kerran kuussa. Osin siksi, että täytän ruokavarastot ja osin taas siksi, ettei kummallakaan ikävä kasva liian suureksi.

Nyt oltiin kuitenkin jo päätetty, ettei lähdetä talvilomalla Helsinkiin, koska junaliput alkoivat olla aika kalliita. Tajusin kuitenkin, etten ehdi käymään esikoisen luona ollenkaan kuin vasta reilusti pääsiäisen jälkeen, jos ei mennä nyt, joten lähdetään tänään nuorimman kanssa esikoisen luo ja ollaan siellä sunnuntaihin asti. Keskimmäinen on äidillään talviloman vietossa, joten ei pääse tällä kertaa mukaan ja Janilla on töitä.

Ei olla tehty suuria suunnitelmia mitä tehdään Helsingissä, koska en halua opettaa 7-vuotiasta siihen, että esikoisen luona käynti on joka kerta huvituksia täynnä vaan tehdään ruokaa esikoisen luona, käydään varmaan kirjastossa ja ehkä jossain leikkipuistossa. Hoplopiin lupasin hänet viedä, koska meillä sattuu olemaan lippuja valmiina ja ehkä käydään uimahallissa. Eli sellaisia pienen budjetin huveja.

Yksi mahdollinen kohde on Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki, jonne on ilmainen sisäänpääsy. Ollaan käyty siellä pariin otteeseen ja lapset on kovasti tykänneet, joten siellä saatetaan talviloman aikana käydä.

Aika rennoilla mielin lähdetään kuitenkin reissuun ja katsotaan mitä keksitään sitten perillä. Lapselle on jo tosi iso juttu, että pääsee junaan ja siellä leikkipaikalle. Harmillisesti menomatkalla ei junassa ole leikkipaikkaa, mutta kotimatkalla sellainen löytyy.

Täytyy vielä tutkia Helsingin museoiden tarjonta sekä mitä muuta tekemistä me keksittäisi. Nyt kun Helsingissä käydään vähän useammin kuin aiemmin, on kiva päästä tutkimaan erilaisia paikkoja ja asioita mitä Helsingillä on tarjottavana. Jo esimerkiksi lauttakyyti Suomenlinnaan voisi olla lapsesta oikein hauska aktiviteetti. Hän on myös haaveillut pääsystä kiipeilypuistoon, mutta luulen sen aktiviteetin jäävän seuraavalle reissulle, koska ollaan jo menossa Hoplopiin.

Nuorin on kyllä onneksi aika vähään tyytyväinen ja häntä ei selvästi haittaa vaikka ei tehtäisi mitään erikoista koko reissun aikana. Jo esikoisen lähikirjasto ja lempiruoka on hänelle niin mieluisia tekemisiä, että lomafiilis syntyy niistäkin.

Sellainen reissu meillä piti olla, mutta nyt onkin vähän eri näköinen ja pituinen reissu tulossa. Ei olla kuin kaksi yötä, joten ihan hirveästi ei ehditä tehdä, mutta käydään ainakin Hoplopissa ja jossain syömässä, koska juhlitaan vähän ennakkoon mun synttäreitä.

Onneksi seuraavat junaliput on jo ostettu huhtikuun loppuun eikä tällä kertaa tule niin pitkä aika, että nähdään.

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA MEIDÄN REISSUA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Mitä me aiotaan tehdä lasten hiihtolomalla?

meidän hiihtoloma kuvina

Paljonko me käytettiin rahaa yhteensä hiihtolomareissuun 6-vuotiaan kanssa?

Yksi kommentti

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

    Helsingissä riittää kyllä näkemistä ja tehtävää. Myös museotarjonnassa olisi paljon nähtävää, siihen ei ole itse vielä tullutkaan kovin paljoa tutustuttua. Eli täytyy pitää itsekin tuo puoli jatkossa mielessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *