Hae
Colour Outside the Lines

Break Sokos Hotel Bomba

*Pr-matka Break Sokos Hotel Bomba ja Visit Karelia

Minut kutsuttiin mukaan PR-matkalle Bomballe, Nurmekseen maaliskuussa ja lähdin mukaan oikein mielelläni. Oon viettänyt kaikki lapsuuteni kesät Palonurmessa isovanhempieni mökillä ja siitä on vain tunnin matka Nurmekseen. En kuitenkaan muista kuin kerran käyneeni Nurmeksessa lapsena (jollain pienen lapsen mielestä tylsällä museomatkalla), joten Nurmes oli mulle sinänsä ihan uusi kotimaan matkailukohde. 

Ja siis mitä mä oon menettänyt, kun en oo koskaan tajunnut mennä tuonne mökiltä. Sinne olisi tosi helppo tehdä vaikka päiväreissu lasten kanssa ja todellakin tänä kesänä meidän vierailukohteena on Nurmes. 

Saavuttiin ihanassa lumipyryssä Bomban eteen  (ja tämähän oli osalle porukkaa ihan elämys, koska lunta oli niin paljon). 

Jo hotellin aula oli ihanan tunnelmallinen kutsuva. Siellä tuoksui takkatuli ja soi rauhallinen musiikki. Aulasta olisi saanut lainata lautapelejä (tämä on muuten monessa hotellissa miinus, kun niitä ei ole saatavilla). Saatiin huonekortit ja pieni hetki aikaa valmistautua illalliselle. 

 

Huoneesta näkyi karjalaiskylään

Mun huone sijaitsi ”vanhalla” puolella eli eri rakennuksessa kuin hotellin vastaanotto. Rakennukseen oli ulkokautta muutaman askeleen pituinen kulku ja  sinne pääsi myös toisesta kerroksesta yhdyskäytävää pitkin. Hotellin takana sijaitsee karjalaiskylä, josta on lyhyt kävelymatka Bomban talolle karjalaiskylän läpi. Huoneestani näkyikin kivasti karjalaiskylään. 

Näitä huoneita ei oltu vielä sen kummemmin rempattu, päärakennuksessa kun oli tehty juuri valmistunut remontti. Huoneeseen olisi helposti majoittunut myös lasten kanssa, koska seinällä oli avattavat kerrosängyt. Huone oli siisti, siellä oli kylpyhuone ja kylpyhuoneesta löytyi myös kuivauskaappi! Tämä yllätti minut, mutta aloin miettiä heti kuinka käytännöllinen se olisi lasten kanssa aktiivilomailijoille. 

Nautinpa yhtenä iltapäivänä kaakaotkin tuolla huoneessa käyttäen huoneen vedenkeitintä. 

 

kattoterassilta oli upeat näkymät Pieliselle

Kirjoittelen illallisesta oman tekstin, sen verran ihania herkkuja syötiin.

Kävelin illallisen jälkeen kylpylään kylpytakki päälläni ja kävin ihastelemassa toisen kerroksen kattoterassia matkalla. Yhdyskäytävä nimittäin johti tähän kerrokseen. Kuvittelisin, että kesäisin tuonne terassille on vapaa kulku ja sieltä saa katsella maisemia. Nyt siellä oli aika paljon lunta enkä sinne viitsinyt mennä. 

Odottelin kuitenkin muita matkalla olijoita mukaani kylpylään istuskelemalla sohvalla (saa nauraa selfielleni, joka löytyy alempaa) ja nauttimalla hiljaisuudesta. Mähän olin käynyt LOOP-hoidossa ennen reissua ja jälkivuodon takia en voinut mennä kylpylässä altaisiin, mutta päätin käydä fiilistelemässä sitä silti. 

kylpylä oli illalla täynnä tunnelmaa

Bomba on sekä kylpylä että hotelli, joten elämyksiä löytyy kyllä saman katon alta useampia. Kylpylä oli iltavalaistuksessa suunnattoman upea. 

Mullehan tämä oli eka kerta, kun edes tajusin, että näin lähellä meidän mökiltä sijaitsee ihana kylpylä ja todellakin olen viemässä lapset sinne joku päivä kesällä. Viime kesänä tuskastelimme mökillä, kun paarmoja oli niin paljon, ettei uimassa oikein viihtynyt ja en ollenkaan tajunnut, että ratkaisu pulmaan olisi ollu Bomba ihan lähellä. 

Kylpylästä löytyi yksi iso allas, kylmä- ja kuumavesialtaat, poreallas sekä pieni lastenallas. Näiden lisäksi siellä oli kaksi ulkoporeallasta upeilla maisemilla ja rentoutustuolit, joiden ääressä olisi voinut vaikka nauttia kylmää juomaa allasbaarista. 

Meillä oli ollut huoneessa odottamassa Lumenen hemmottelupussit, jonka nappasinkin mukaan kylpylään. Kylpylässä on unisex-tilat. Pukuhuoneet oli naisille ja miehille erilliset, mutta sekä pesu- että saunatilat ovat yhteiset. Saunassa siis käydään uimapuku päällä. 

Kylpylän pesutilojen seinällä oli ohjeet kuinka Lumenen pussukan sisältö kannattaisi käyttää. Pesutiloista löytyi myös jalkakylpyaltaat ja käytinkin jaloille tarkoitetun kylpysuolan siellä. Ihanaa hemmottelua! 

Kylpylä oli ehkä enemmän suunnattu aikuisille, mutta uskon, että se olisi elämys myös lapsille. 

Pesutilojen puolella oli elämyssuihkuja ja saunojakin oli kolme erilaista. Täytyy kyllä käydä paikan päällä heti, kun taas saan nauttia tuosta kylpylästä täysillä. 

Mitä olisi hotelli ilman kunnon aamiaista?

Aamiainen oli katettu Bomban tapaan hotellin aulan vierestä löytyvään ravintolaan. 

Aamiaiselta löytyi ne perinteiset puurot, leivät ja myslit, mutta myös karjalanpiirakoita, munavoita ja suklaaputous, johon sai dipata hedelmiä. Myös gluteenittomia vaihtoehtoja oli runsaasta ja ne oli hyvin huolehdittu erilleen muista tuotteista. Kaikki allergiat huomioitiin hotellissa todella hienosti ja aina pyytämällä sai mitä tarvitsi. 

Ravintolassa oli iso lasiseinä, josta näki kylpylän läpi Pieliselle ja se toi omanlaistaan tunnelmaa ravintolaan. 

Bomba todellakin yllätti monipuolisuudellaan ja tunnelmallaan. En odottanut rakastuvani hotelliin näin paljon, mutta nyt en malttaisi odottaa, että pääsen vierailemaan siellä uudelleen. 

Onko bomba sinulle tuttu paikka? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS:

Uusittu Original Sokos Hotel Kimmel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *