Hae
Colour Outside the Lines

Joulu – Milloin siitä saa alkaa intoilemaan?

Missä vaiheessa on ok alkaa intoilemaan joulusta? Siis ihan kunnolla intoilemaan, että alkaa ostamaan ja paketoimaan lahjoja, soittamaan joululauluja ja leipomaan pipareita. Niin, että kotona tuoksuu kaneli, kardemumma ja riisipuuro, ikkunoissa palaa jouluvalot ja olohuoneessa koristellaan joulukuusta. Tonttuovi on jossain nurkassa ja sen lähelle jätetään pieniä kirjeitä.

Mun mielestä kaikkia jouluun liittyviä juttuja saa alkaa tehdä just silloin, kun se itsestä tuntuu parhaalle. Mä ostan lahjoja jo kesällä ja oon niin onnellinen, kun pääsen paketoimaan niistä ensimmäiset. Jouluelokuvia katsoin tänä vuonna jo elokuussa ja riisipuuroa meillä syödään ympäri vuoden.

Kausivalot laitettiin pyhäinpäivänä vaikka yleensä ollaan niidenkin kanssa aiemmin liikkeellä. Pipareita ajattelin leipoa ja koristella lasten kanssa heti, kun on siihen aikaa eli ehkä jo viikonloppuna. Ehkä leivon lasten kanssa ne piparit ja laitan heidät koristelemaan niitä, jolloin voin pöydän ääressä tehdä samalla omia koulujuttuja.

Ostin myös jo valmiiksi kalenterikynttilän, kun sellaisen löysin. Joulukalenterit meillä on lapsille vielä hankkimatta ja joulukuuseen pitäisi ostaa lisää palloja.

Jani on meillä yleensä se, joka vähän toppuuttelee mun jouluintoa, mutta on ollut ihana huomata, että joka vuosi joulu saa tulla kotiin vähän aiemmin ilman, että siitä tulee sanomista.

Mulla on suunnitelmissa vielä etsiä jostain joulusukat, koska lapset on niitä toivoneet ja keksittiin Melissan kanssa niille nyt täydellinen paikkakin. Haluaisin myös keittiöön jouluverhon ja jouluisen kaitaliinan sekä muutaman joulukoristeen lisää. Deseniolta on tulossa joulujulisteita, jotka on menossa lastenhuoneeseen ja haaveilen töistä ihanasta Kaverini-merkin metsäkaurisjulisteesta. Se kävisi täydellisesti meidän olohuoneeseen, mutta en sitä ole vielä raaskinut ostaa.

Piparitalo olisi myös kiva rakentaa ja koristella. Joululeffoja meinaan ainakin jo viikonloppuna lasten kanssa katsoa ja meillä on kirjastosta lainassa kasa joulukirjoja.

Pienin on kovasti jo miettinyt milloin se joulu tulee ja haluankin, että joulu tuntuu hänestä ja meistä kaikista niin taianomaiselta kuin mahdollista. Joulu saa siis tulla meille vaikka heti!

 

Milloin sinun mielestäsi saa jouluttaa?

 

LUE MYÖS:

EI NIIN PERINTEISET PIPARKAKKUTALOT

 

TERVETULOA SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.