Hae
Colour Outside the Lines

Äitienpäivälupaus

Kun minusta tuli äiti-blogin Henna haastoi kaikki kanssabloggaajat tekemään äitienpäivälupauksen. Lainatakseni Hennaa suoraan:

Luvata parantaa jotain, missä koen minulla olevan parannettavaa. Ja miettiä, minkälaista äitiyttä kohti haluaisin pyrkiä.

En todellakaan ole täydellinen äiti. Paras äiti omille lapsilleni, mutta tunnen, että minulla on parantamisen varaa äitiydessäni.

Niinpä lupaan olla lasteni kanssa enemmän läsnä. Lupaan myös niuhottaa vähemmän ja hullutella enemmän. 

 
Avataanpas lupausta vähän. Lupaan olla lasteni kanssa enemmän läsnä. Lupaan siis laittaa puhelimen pöydälle pois näkyvistä ja tehdä lasteni kanssa enemmän kaikkea. Mennä ulos leikkimään tai pyöräilemään, leikkiä legoilla, lukea kirjoja, askarrella ja vastata kaiken maailman kysymyksiin, joita lasten suusta kuuluu. Kuten eilen, kun B kysyi ”miten jäätelöä tehdään?”. Minulla oli jotain kesken, joten käskin kysyä isiltä. Lupaan siis vastata useammin heti enkä kohta.
Lupaan niuhottaa vähemmän ja hullutella enemmän. Meillä nyt ollaan vähän höpsöjä muutenkin, mutta olen väsyneenä aika niuhottaja. Ja vauva-arjen keskellä väsymystä on koko ajan. Lupaan siis olla enemmän se kiva äiti enkä se tylsä, joka kieltää kaiken.
Niin ja bonuslupauksena lupaan opetella pitämään kodin siistimpänä. Meillä on sekasorto. Aina. Ei siis mitenkään sotkuista, vaan sekaista. Tavaraa on liikaa eikä kaikella ole omaa paikkaa. Konmaritus olisi varmaan aika kova juttu. Taidanpa aloittaa tuon läsnä olemisen viemällä lapset kirjastoon.

Mikä olisi sinun äitienpäivälupauksesi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.