Hae
Colour Outside the Lines

Sophie Kinsella: Sitä saa mitä antaa

*Sisältää mainoslinkkejä

*Kirja saatu arvostelukappaleena WSOY.

Toukokuun kirjaksi valikoitui Sophie Kinsellan Sitä saa mitä antaa, koska halusin jotain kevyttä luettavaa edelliskuukauden kirjan jälkeen.

Kirja kertoo Fixie Farrista, joka ei osaa olla fiksailematta muiden asioita. Hän korjailee muiden asioita niin paljon, että unohtaa välillä kokonaan itsensä.

Fixie törmää kahvilassa vihreäsilmäiseen mieheen, jolle tekee puolivahingossa palveluksen. Mies lupaa vastapalveluksen Fixielle ja he alkavatkin auttaa toisiaan tavalla, jos toisellakin.

 

Mitä ajattelin kirjasta?

Kirjan tarina oli mukaansatempaava, kuten Sophie Kinsellan kirjat yleensäkin. Hänellä on upea taito kuvailla ihmisiä niin, että heihin osaa samaistua ja että he tuntuvat jo valmiiksi tutuilta.

Samaistuin Fixieen tosi paljon. Olen itsekin nuorempana usein tuntenut itseni hyvinkin epäonnistuneeksi elämässäni ja Fixien ihastus, patologinen valehtelija Ryan, tuntui todella tutulta hahmolta menneisyydestäni. Hänen käyttäytymiskaavat olivat niin tuttuja ja välillä olisi tehnyt mieli huutaa Fixiellä, että hän heräisi transsistaan.

Muistan kuitenkin hyvin sen tunteen minkä patologinen valehtelija sai aikaiseksi ja kuinka menin siihen lankaan kerta toisensa jälkeen, kunnes lopulta se kamelin selkä katkesi enkä enää antanutkaan anteeksi.

Minua hieman ärsytti, että takakannessa niin suurta roolia esittävä Sebastian tuli kunnolla mukaan tarinaan vasta noin puolessa välissä kirjaa. Fixien tilannetta pohjustetttiin ja pohjustettiin tosi pitkään.

Näistä jutuista huolimatta tykkäsin kyllä kirjasta tosi paljon. Se oli helppolukuinen ja luin kirjan muutamassa päivässä, koska en halunnut lopettaa sitä kesken. Osa juonikuvioista oli aika ennalta-arvattavia, mutta eivät onneksi kaikki.

Mistä kirjan löytää?

*Kovakantisena kirjan ostat helposti Adlibrikseltä. Sama kirja löytyy sieltä sekä *suomenkielisenä pokkarina että *englanninkielisenä pokkarina.

Se löytyy myös helposti äänikirjapalveluista. Ainakin *Storytel, *Bookbeat, *Nextory ja Elisa Kirja (*luettava e-kirja ja *äänikirja)tarjoavat palveluissaan Sophie Kinsellan kirjaa Sitä saa mitä antaa ja Nextorylla on muuten menossa kampanja, jossa uudet asiakkaat saavat ensimmäiset 30 päivää veloituksetta.

 

Oletko sinä lukenut Sitä saa mitä antaa?
jos olet, mitä mieltä olit siitä?

 

LUE MYÖS: 

HUHTIKUUN LUKUPIIRI

TOUKOKUUN LUKUPIIRI

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.