Hae
Colour Outside the Lines

Cmoren parhaat joululeffat

tHE gRINCH-ANIMAATIO

Tämä on meidän 4-vuotiaan lempielokuva, jota on katsottu elokuusta lähtien vähintään kahdesti viikossa. Cmoren valikoimasta tämä löytyy suomeksi puhuttuna, Netlixissä näytti olevan vain englanniksi.

Grinch asuu yksin erillään Whovillen kylästä. Muut kyläläiset tuntevat hänet joulua vihaavana jurona. Elokuvassa seurataan sekä yksinäistä Grinchiä että joulua valmistelevia kyläläisiä, joiden elämät kietoutuvat yllättävällä tavalla yhteen.

The Family Man

Jouluklassikko vuodelta 2000, jossa Nicholas Cagen näyttelemä Jack on töissä Wall Streetillä ja elää yksin. Hän kuvittelee olevansa tyytyväinen elämäänsä, kunnes yhtenä aamuna herää perheen isänä lähiössä ja huomaa mitä hänen elämästään on puuttunut koko ajan.

Katsoin tän leffan ekan kerran teininä ja oon katsonut tän uudelleen varmaan kymmenen kertaa, koska elokuva on vaan joka kerta ihana. Ja kun tätä katsoo vain joulun alla, ehtii jo unohtaa pienet yksityiskohdat ja yllättyy aina uudelleen.

Jouluksi kotiin

Ruotsalainen joululeffa, joka on mulla itselläni vielä katselulistalla. Jotenkin ruotsinkielisten leffojen katsominen ei tunnu niin luontevalta kuin englanninkielisten (en itse hirveästi katso suomalaisiakaan elokuvia) ja siksi tämä on vielä katsomatta.

Juoni vaikuttaa kuitenkin hauskalta. Peter on tunnettu artisti, joka menee jouluvierailulle lapsuutenkotiinsa, jossa hän kohtaa sekä muistoja että perhesalaisuuksia. Elokuvassa pitäisi olla paljon musiikkia, joten tämä on varmasti hyvää ja kevyttä katseltavaa.

 

Sharing Christmas

Stephanien vanhemmat omistavat joulukaupan, jonka he jättävät Stephanielle jäädessään eläkkeelle. Joulukauppa sijaitsee kauppakeskuksessa, joka meinataan purkaa ja Stephanie tapaa Michaelin, joka yrittää auttaa häntä pelastamaan kauppakeskuksen.

Leffa kestää vain 1h 22min ja on kevyttä katseltavaa. Tämä on siis oikein hyvä rankan työpäivän jälkeen.

Love Actually

Ah, ihana! Muuta ei varmaan edes tarvitsisi sanoa. 2003 ilmestynyt joululeffa, jossa monen ihmisen tarinat nivoutuvat yhteen lopulta. Tässä leffassa on myös iso kasa tähtiä: Hufh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson, Alan Rickman, Colin Firth, Keira Knightley ja monta muuta. Tämä on hyvän mielen leffa, joka saa taatusti joulumielelle.

 

The Santa Squad

Allie on joulun alla työttömänä ja pääsee töihin tonttutiimiin, joka auttaa jouluvalmisteluissa. Hänet palkataan leskimiehen kotiin, jossa hän auttaa miestä ymmärtämään lastensa, joulun ja perheen merkityksen.

Tämä oli ihana uutuus, jonka katsoin yksi ilta ihan haltioituneena. Olen suositellut tätä jo monelle Instagraminkin puolella, koska tämä oli vaan niin ihana.

Elf

Buddy on vauvana eksynyt Joulupukin lahjasäkkiin kotonaan ja Korvatunturilla tämän huomattuaan Joulupukki on kasvattanut hänet tonttuna. Buddy lähtee kuitenkin etsimään kotiaan ja perhettään. Tavallinen maailma on kuitenkin outo ja kummallinen, aivan kuin Buddykin muiden ihmisten mielestä.

Tämä on hauska koko perheen elokuva, jonka voi hyvin katsoa yhdessä alakoululaisten kanssa.

The Holiday

Tämä on joululeffoista mun ikisuosikki. Kate Winsletin ja Cameron Diazin näyttelemät Iris ja Amanda ovat kyllästyneet elämiinsä ja päättävät vaihtaa koteja joulun ajaksi. Molemmat löytävät uudesta maasta yllättäviä ystäviä, oppivat itsestään jotain ja saavat enemmän kuin osasivat toivoa.

Elokuva on julkaistu jo 2006 ja katson tämän vähintään kolmesti vuodessa. Vaikka elokuvan tapahtumat sijoittuvat jouluun, kestää elokuva hyvin katsomisen vaikka keskellä kesää. Tästä tulee hyvä mieli.

12 gifts of Christmas

Elokuva kertoo Annasta, joka haaveilee taiteilijan urasta, mutta ei ole saanut uraansa käyntiin. Koska hänellä on taipumus löytää ihmisille täydellisiä lahjoja, hän alkaa personal shopperiksi eli henkilökohtaiseksi ostajaksi kiireiselle Marcille.

Tällaiset kevyet romanttiset komediat ovat joululeffojen parhaimmistoa mun mielestä.

Christmas Land

Tämän leffan olen katsonut jo muutamaan kertaan. Jules perii mummiltaan rapistuneen joulumaan, jossa hän vietti lapsuutensa kaikki joulut. Hän on varma, että myy sen eteenpäin, mutta joulumaassa oleskelu ja sen ihmisiin tutustuminen saa hänet toisiin ajatuksiin.

 

MUITA CMORELTA LÖYTYVIÄ JOULULEFFOJA:

A Song For Christmas

Looks like Christmas

I’m not ready for Christmas

A Dog who saved Christmas

Broadcasting Christmas

Joulupuu on kärvennetty

A Christmas to Cherish

A Christmas Break

LUE MYÖS: 

KATSELUSSA: LITTLE FIRES EVERYWHERE

TULETHAN SEURAAMAAN MEIDÄN JOULUVALMISTELUJA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.