Hae
Colour Outside the Lines

Ryhmätyön tekeminen eskaloitui nopeasti

Kuten sanoin edellisessä postauksessa, ryhmätöiden tekeminen ammattikorkeakoulussa on välillä ihan hirveää.

Oon nyt tuntenut itseni sekä tyhmäksi että hyvinkin paljon koulukiusatuksi tänään. Tein oman osuuteni joka oli mun mielestä sitä mitä vaadittiin ja mitä kysyttiin. Mun puolustukseksi, olin keväällä kurssilla, jolla tehtiin samanlainen raportti ja tiesin siis mitä odottaa.

No, mun ryhmällä oli sitten tänään tapaaminen, johon en päässyt paikalle ja he kertoivat tehneensä mun osuuden kohdalle muistiinpanoja ja parannusehdotuksia. Menin korjaamaan tekstiä ja siellä ei ollut mitään parannusehdotuksia, pelkästään koko teksti oli korostettu keltaisella. Siis kaikki mitä mä olin sinne raporttiin kirjoittanut.

Kysyin sitten mitähän tuo nyt tarkoittaa ja sain vastauksen neljältä mun viidestä ryhmäläisestä (kaikilta eri sanoilla), että mun tuottama teksti ei kelpaa raporttiin. Eli mun oli aloitettava kokonaan alusta.

Koska olin oikeasti tehnyt töitä tän eteen, itkuhan siinä tuli. Tunsin itseni tosi tyhmäksi ja kaikki viestit, joita ryhmäläiset lähettivät, vain vahvistivat tätä tunnetta. Viestit loppuivat melkein kokonaan vasta siinä vaiheessa, kun vastasin itse ”kiitos, tuli jo selväksi!”.

Me ollaan ammattikorkeakoulussa eli kuvittelin tällaisen draamailun jääneen lukioon. No, toisaalta nämä mun ryhmäläiset on juuri ja juuri parikymppisiä, joten ehkä he eivät ole vielä kasvaneet aikuisiksi (tai oppineet käytöstapoja).

Mulle ei koko syksyn aikana ole myöskään informoitu asioista meidän yhteisessä whatsapp-ryhmässä kuin vasta viime hetkellä. He ilmeisesti koulussa aina juttelevat keskenään, mutta ollaan eri vuosiluokalla niin mulla ei heidän kanssa ole edes muita tunteja. Joten olen koko ajan ihan pihalla mitä pitäisi tehdä tai missä olla.

Kyllä, oon ollut itsekin epäaktiivinen, mutta jos kaikki muut tietää jotain niin olisi kai se nyt ystävällistä ilmoittaa sille viimeisellekin.

Istuinkin sitten loppuillan tietokoneella ja yritin tehdä oman osioni heidän haluamallaan tavalla. Kun tein niin, sain silti viestiä, että jokin on väärin. Eli ilmeisesti mikään ei kelvannut.

Nyt annan ryhmätyön olla sellainen kuin on ja toivon vaan, että pääsen kurssin läpi. Mun ilta meni jo pilalle enkä todellakaan aio pilata enää huomista tällä (tai ainakin toivon niin).

4 kommenttia

 1. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

  Ens kerralla sanot vaan, että tällä rahalla sai nyt tämmöstä.

  Itsekin AMK:ssa aikuisopiskelijana vitutti kun nämä nuoremmat päiväopiskelijat aina halusi kokoontua pohtimaan milloin mitäkin ja yhdessä ois pitäny presejä väsäillä ja Whatsapp-ryhmät lauloi yötä myöten. Sanoin, että ei työelämässäkään ole aikaa tällä tavalla yhdessä pohtia, vaan jokainen tehokkaasti hoitakoon tonttinsa ja lopuksi katsotaan, että kokonaisuus on yhtenäinen. Ja mitä Whatsapp-ryhmiin tulee niin ne pitäisi kieltää lailla tämmöisissä jutuissa. Huonoa ajanhallintaa ja turhaa stressiä.

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Siis kyllä! Ja mä en oikein ymmärrä, että miksei sitä mun osiota olisi vaan voinut sellaisena laittaa, kun opettajahan sen olisi loppupeleissä arvioinut olenko tehnyt töitä tarpeeksi vai en. Mutta onneksi tuo kurssi on kohta ohi eikä tarvitse sitä enää murehtia.

 2. Anni kirjoitti:

  Voi ei! Tässä yks syy miks itsekin kiristelin hampaita amk:ssa. Ne ainaiset ryhmätyöt… Mut ompa aulle osunu todella ikävä ryhmä 🙁

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Niinpä! Onneksi kuitenkin pääsin ryhmästä lopulta pois ja koska vain yksi ryhmäläinen oli se pahin riidan haastaja, muut ryhmäläiset sanoivat hänelle kyllä lopulta, etteivät ihmettele miksi lähden pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.