Hae
Colour Outside the Lines

Kesä on täällä!

Täällä Kuopiossa on hellinyt ihana kesäinen ilma jo monta päivää. Toivottavasti sielläkin on ollut sama juttu.

Meillä on tänä kesänä vähän erilainen kesä tiedossa kuin aiemmin. Jani tekee töitä koko kesän ja pitää kesäloman töistä vasta kun koulu jo syksyllä jatkuu. Bea on tänä kesänä ekaa kertaa melkein koko loman äidillään ja meidän kanssa aiempaa vähemmän. Koska Melissa on jo 15-vuotias eikä häntä enää kauheasti meidän kanssa hengailu aina kiinnosta, ollaan me Vivian kanssa kaksin tosi paljon.

Viviahan aloitti kesäloman päiväkodista jo maaliskuun puolivälissä, kun koulut menivät koronan takia kiinni, joten ei tämä nyt niin paljon asioita muuta, paitsi tietty sen, että me ollaan oikeasti päivisin kaksin.

Kuvat on viime kesältä mökiltä, kun keräsimme juhannuskukkia.

Meillä on suunnitelmissa ulkoilla paljon, käydä rannalla ja tehdä monta metsäretkeä. Aiotaan myös rakennella legoilla, leikkiä barbeilla ja askarrella.

Viviasta on luultavasti ihan mahtavaa, että hän saa äidiltä jakamattoman huomion.

Suunniteltiin myös, että olisi ihan mahtavaa mennä mökille viikoksi tai kahdeksi jossain vaiheessa kesää. Janihan tekee töitä etänä kotona tietokoneen ääressä muutenkin niin tietokoneen siirtämällä mökille voisimme nauttia mökkielämästä helposti.

Meillä Janin kanssa loppui koulu keväältä jo tämän kuun alkupuolella, mutta se ei ole yhtään hidastanut näitä ruuhkavuosia.

Me nimittäin molemmat tehdään kouluhommia myös koko kesä. Mulla on useampi kesäkurssi, joista osa on jo alkanut ja kouluhommia on melkein jokaiselle päivälle tehtävänä. Jani taas aloitti jo tekemään opinnäytetyötään ja aikoo saada sen kesän aikana valmiiksi.

Istumme siis usein iltaisin tietokoneella lasten mentyä nukkumaan ja kesällä aion kunnostaa parvekkeen siihen kuntoon, että voin nauttia ilta-auringosta samalla kun kirjoitan raportteja kouluun.

Onneksi suurin osa kesäkursseistani on tosi mieluisia niin aika niiden parissa kuluu nopeasti. On siellä sitten tietysti muutama ei niin mieleinenkin, mutta koulua varten pakollinen, joiden kanssa saatan saada hermoromahduksen tai kaksi. Yritän kuitenkin pitää mielen positiivisena ja ajatella, että jokainen kurssi vie kohti valmistumista.

Mun oli tarkoitus valmistua tämän vuoden joulukuussa ja Janin vasta ensi vuoden toukokuussa, mutta jos ja kun Jani saa sen opinnäytetyönsä nyt kesällä tehtyä valmiiksi, ei häntä estä mikään valmistumasta jo jouluna.

Mulla kuitenkin on sen verran jäänyt vaikeampia kursseja rästiin, että teen ne syksyllä pois alta ja jätän suosiolla opinnäytetyön kirjoittamisen kevääseen. Näin mun ei tarvitse vetää itseäni ihan piippuun syksyllä.

Olin niin väsynyt muutaman ensimmäisen kouluvuoden tuolla ammattikorkeakoulussa, että osa kursseista jäi sen takia kesken ja näin ollen suorittamatta. Onneksi niitä ei kuitenkaan ole ihan kauheasti enää jäljellä ja valmistuminen ensi keväänä on ihan realistinen haave.

Mitä teille kuuluu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.