Hae
Colour Outside the Lines

Uskonko Joulupukkiin tai olenko lukenut Potterit?

Keneksi pukeuduit lapsena naamiaisiin?

Oon pukeutunut lapsena ainakin Minni Hiireksi naamiaisiin. En muista tästä mitään, mutta meillä kotona pyöri ikuisuuden mun punainen samettihame, johon äiti oli itse ommellut valkoisesta kankaasta pallot.

Oletko lukenut Harry Potterit, Twilightit tai Nälkäpelit?

Oon lukenut nämä kaikki useammankin kerran. Kaikki nämä löytyy edelleen meidän kirjahyllystäkin. Leffatkin oon katsonut, mutta Potterit on mun mielestä hyviä sekä kirjoina että leffoina. Oon lukenut Potterit sekä suomeksi että englanniksi monta kertaa. Oon elänyt Potterien kulta-aikaa, kun oon lukenut Potterit julkaisupäivänä englanniksi, koska en jaksanut odottaa suomennosta muutamasta vikasta kirjasta.

Ja oon oikeasti lukenut Potterit päivässä. Ei niitä malttanut jättää kesken vaan kirja oli pakko lukea yhdeltä istumalta.

Haluaisitko mieluummin puhua englantia brittiaksentilla vai amerikkalaisella aksentilla?

Kyllä mä tykkään enemmän brittiaksentista. Se kuulostaa jotenkin hienostuneemmalta. Kaikista eniten tykkään kuitenkin australiaisesta aksentista.

Oletko koskaan harrastanut karatea?

En. Mun pikkuveljet kävi joskus karate- tai judotunnilla, mutta mä en oo koskaan ollut sellaisella. Harrastin lapsena tennistä jonkin aikaa. Sitä voisin pelata taas mielelläni, mutta taidot ei varmasti ole enää tallessa.

Mikä oli ensimmäinen huvipuisto, jossa kävit?

Varmaan Särkänniemi, koska iskä kertoo aina tarinaa, että ajelin koko huvipuistovierailun ajan vaan possujunalla. Oon myös 5-vuotiaana käynyt Tanskassa Legolandissa sekä Saksan Heideparkissa, kun oltiin mun vanhempien ja ystäväperheen kanssa asuntoautoreissulla Euroopassa.

Mitä kieltä haluaisit osata täydellisesti?

Ranskaa. Oon opiskellut useamman vuoden koulussa ranskaa enkä osaa puhua sitä vieläkään. Haluaisin osata myös ruotsia, mutta jotenkin mä en saa motivaatiota opiskella kieliä, kun unohdan kaiken vaan koska en käytä niitä. Pitäisi varmaan alkaa seuraamaan ranskan tai ruotsinkielisiä sarjoja.

Tykkäätkö enemmän Titanicista vai Notebookista?

Lapsena olin ihan rakastunut Titaniciin ja niin oli kaikki muutkin mun ikäiset tytöt. Olin himpun verran alle 12-vuotias, kun Titanic oli leffateattereissa ja kävin katsomassa sen mun pikkuserkun kanssa, joka oli jo täyttänyt 13. Muistan, kun pelkäsin ihan hirveästi, etten pääse sisälle, koska ikäraja oli 12 eikä meillä ollut aikuista mukana. Pääsin ja rakastuin Leonardo DiCaprioon.

Sain leffan joululahjaksi VHSllä seuraavana jouluna ja kulutin kasetin varmaan puhki.

Oon kyllä katsonut Notebookinkin ja onhan se hyvä, mutta en ehkä välitä tarpeeksi Ryan Goslingista, kun leffa ei vaan iske samalla tavalla.

Mikä nimeksesi olisi tullut, jos olisit syntynyt poikana?

Mä en itse asiassa tiedä. Tiedän, että mun eka nimi Henna on päätetty Hennalan Shellillä ja mun toisesta nimestä oli pitkään mietintä tuleeko minusta Susanna vai Johanna. Susanna voitti. Iskää harmitti aina, etten saanut kolmanneksi nimeksi mun isomummon nimeä Aleksandraa ja mä korjasin tän vääryyden antamalla sen mun esikoisen kolmanneksi nimeksi, kun halusin jonkun nimen meidän suvusta.

Osaatko viheltää?

Osaan jotenkin. Aika huonosti. En osaa laittaa kieltä edes rullalle.

Kuinka monesti olet ollut sairaalassa?

Liian monta kertaa, että voisin laskea. Minut on nukutettu ainakin seitsemän kertaa, oon ollut leikattavana kuudesti ja sairaalassa astmani ja allergioiden takia monta kertaa. Kaksi kertaa oon synnyttänytkin. Joten en osaa mitenkään laskea kertoja.

Muistatko näkemäsi unet aamulla?

Muistan. Näen niin hulluja ja niin eläviä unia, että mua usein väsyttää aamuisin enemmän kuin illalla nukkumaan mennessä. Joskus joudun jopa kysymään Janilta aamulla tapahtuiko joku juttu oikeasti, kun en enää muista oliko se unta.

Montako paria kenkiä omistat?

Aika vähän. Omistan parit sandaalit, talvikengät, melkein puhki kuluneet lenkkarit ja samassa jamassa olevat tennarit, yhdet ballerinat ja kumisaappaat, joista tulee vesi sisään. Tarviisin mennä kenkäkauppaan, mutta en jotenkin vaan jaksa.

Kuinka vanhana sait tietää, ettei Joulupukki ole oikea?

Joskus 10-12-vuotiaana mun isän mielestä olin liian iso uskomaan Joulupukkiin ja sain tietää AATTOAAMUNA, ettei Joulupukki ole oikea. Nyt oon kieltänyt mun isää pilaamasta iloa mun lapsilta, koska jäi niin pahat traumat (no ei oikeasti jäänyt). Mutta uskon kyllä Joulupukkiin ja joulun taikaan edelleen. Joulu on mielentila ja se on vahvasti minussa.

OOTKO SÄ LUKENUT POTTERIT TAI TWILIGHTIT?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUA JA MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Kaikki syöpätekstit yhden otsikon alla

Yhden viikon ruokaostokset syyskuulta

Mitä sanoisin 18-vuotiaalle itselleni?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *