Hae
Colour Outside the Lines

Mitä hankintoja aion tehdä tänä syksynä?

Kirjoittelin aiemmin keväällä osallistuvani Viiden vaatteen vuosi-haasteeseen, joka kuitenkin meni mulla mönkään jo kesän aikana. Oon ostanut huomattavasti enemmän kuin viisi vaatetta ja nyt syksylläkin on pakko tehdä hankintoja jonkin verran.

Yritän koko ajan muuttaa ostoskulutustani ja miettiä tarkkaan mitä ostan. Yksi kriteeri vaatteiden hankinnassa mulle on nykyään se, että oikeasti tulen käyttämään vaatteita monesti ja mielellään vuosien ajan. Mulla on aika vähän sellaisia vaatteita vaatekaapissa, jotka olisin omistanut monta vuotta. Osasyy tähän on, että oon kuluttanut puhki todella monta vaatetta tämän vuoden aikana ja heittänyt niitä sitä mukaa pois. Esimerkiksi sukat on mulla melkein nollassa, kun tuntuu kuin päivittäin heittäisin rikkinäiset sukat roskiin.

Mun rakastetuin vaate on tämän postauksen kuvissa näkyvä silkkimekko, joka on mun edesmenneen mummon vanha. Hän on ommellut mekon itselleen vuosikymmeniä sitten ja nyt mekko on ollut mulla käytössä jo yli 10 vuotta. Hihansuut on mulle vähän liian tiukat ja hihoja pitäisikin hieman muokata, että saisin käytettyä mekkoa useammin.

Mulla on tapana tehdä itselleni ostoslista, jonka mukaan alan etsiä hankintoja. Pyrin ostamaan suurimman osan ensisijaisesti käytettynä ja jos en löydä kirppareilta etsimääni, menen vasta sitten kauppaan. Saatan myös etsiä vaatekappaleita puolikin vuotta ennen kuin suostun ostamaan ne kaupasta. Nyt tosin uuden työpaikan myötä olen ostanut aika paljon vaatteita uutena, koska olen töissä vaatekaupassa. Houkutus on suuri ja töissä tarvitsen siistit vaatteet.

Kengät mä yleensä ostan uutena ja käytän niitä niin pitkään, että niitä ei saa enää edes korjattua. Tämän postauksen kuvissa näkyvät tennarit ostin viime vuonna uutena alennuksesta, mutta  mulla ei ne ole enää käytössä, koska esikoinen vei ne muutossaan mukanaan. Hänen mukaansa lähti myös mun toppatakki ja mitä lie muuta.

Mitä hankintoja aion tehdä tänä syksynä mun vaatekaappiin?

oon etsinyt jo monta vuotta sekä täydellistä trenssiä että villakangastakkia. Oon 155cm pitkä ja kokoa L/XL, joten tää on helpommin sanottu kuin tehty. Usein takit ei istu hartioista tai pituudeltaan, jos ne menee kiinni. Tämän takia mä edelleen jatkan metsästystä ja toivon löytäväni molemmat tänä syksynä.

Tarvitsen syksyksi jotkut siistit kengät sekä talveksi lämpimät talvikengät. Syyskenkiä mulla ei ole ollut moneen vuoteen, joten haluaisin joko maiharit tai nilkkurit (ehkä molemmat). Oon myös muutaman vuoden yrittänyt etsiä täydellisiä loafereita, mutta en ole vielä sellaisia löytänyt. Jotkut oikeaa nahkaa olevat olisi ihanat.

Talvikengät heitin viime talvena vihdoin roskiin. Ne oli vuotaneet jo pari vuotta eikä niissä pysynyt enää jalat yhtään lämpimänä. Talveksi on siis oikeasti pakko ostaa jotkut kengät  vähintään lasten kanssa ulkoiluun. Alan tuntea itseni jo vanhaksi, kun oon harkinnut vakavasti Kuomien ostamista.

Mä myös oikeasti tarvitsisin siistit housut. En omista pitkälahkeisia housuja, jotka ei olisi jumppapöksyt. Tykkään kyllä enemmän käyttää mekkoja, mutta joskus olisi myös kiva pukea housut. Oon sovitellut kesän aikana varmasti lähemmäs 50 housut enkä vieläkään ole löytänyt sellaisia, jotka istuisivat hyvin. Vaikeutta tässäkin aiheuttaa se pituus ja koko. Nytkin istun kirjoittamassa tätä postausta culottesit jalassa ja nilkat on aivan jäässä.

Periaatteessa en tarvitse muuta, mutta haaveilen jostain pörröisestä ja lämpimästä neuleesta. Oon kuitenkin niin herkkäihoinen, että en kestä villaa. Merinokin kutittaa useimmiten, joten tämä vähentää neuleiden valikoimaa hurjasti.

Tarvitsisin myös ehkä uusia alusvaatteita ja paksut sukkahousut. Näillä ei kuitenkaan vielä ole kiire, joten ostan ne luultavasti siinä vaiheessa kun ne on pakko hankkia.

Onko sulla jotain hankintoja syksyksi mietittynä?

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA. LÖYDÄT MINUT MYÖS TIKTOKISTA JA YOUTUBESTA

LUE MYÖS: 

Mitä pakkasin mukaan Pariisiin viideksi päiväksi?

Mun viiden vaatteen vuosi-haaste meni mönkään jo nyt

Millaisia vaatteita etsin kevääksi ja kesäksi itselleni?

2 kommenttia

  1. Taija-Tiia kirjoitti:

    Eikä, samankokoinen ja epätoivoinen villakangastakin metsästäjä täällä myös! On ihan mahdotonta löytää sellaista joka olisi samaan aikaan kauniin ryhdikäs hartioista että menisi kiinni ilman hengityksen pidättämistä.. pakko varmaan teetättää omien mittojen mukainen kun joutuu aina tulemaan shoppailureissulta kotiin tyhjin käsin 😀

    • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

      En siis ole tuskailuni kanssa yksin! Mulla on myös se ongelma, että jotenkin sellaiset sidottavat mallit tuntuu itsestä kylpytakilta. Se rajoittaa hirveästi sitä valikoiman määrää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *