Hae
Colour Outside the Lines

3-vuotiaan Ryhmä Hau-synttärit

Me ollaan Janin kanssa juhlien suunnittelussa aika samanlaisia.

Joka juhlissa on joku teema ja usein se vedetään mieluummin vähän yli kuin ali. Esimerkiksi suunnitellaan meidän häitä Pieni merenneito-teemalla. Häät on mahdollisesti neljän vuoden päästä, jos budjetti sen silloin sallii ja olen kolme vuotta metsästänyt kirppiksiltä simpukan muotoisia lautasia häitä varten.nTämä antaa ehkä jonkinlaisen käsityksen miten meidän juhlien suunnittelu yleensä menee.

Tällä kertaa teemaksi valikoitui Ryhmä Hau, koska se on Vivian lempparisarja. Hän on monta kuukautta jo ollut aivan rakastunut Ryhmä Hau-sarjan hahmoihin ja pyysikin useaan otteeseen voisiko Ryhmä Hausta tuttu Riku tulla synttäreille myös.

 

Tänä vuonna me käytimme kotoa löytyviä koristeita ja askartelutkin tehtiin kotoa löytyvistä tarvikkeista. Huiskuviirin askartelin joskus Melissan yksisarvissynttäreille ja kirjainnauhan ostin viime keväänä isompien tyttöjen Donut grow up-syntymäpäiväjuhliin. Ilmapalloja oli huimat määrät vanhoista juhlista ja paperiviirejäkin on käytetty monesti. Paperiviireihin liimasin vielä pahvisia Ryhmä Hau-kuvia, jotka oli leikattu aiemmin ostettujen lelujen pakkauksista, mutta niistä ei tullut otettua kuvaa enää valmiina.
Ainut mihin meni vähän rahaa, oli Vivian hieno Ryhmä Hau-laatta, jonka Jani suunnitteli ja tulosti 3D-tulostimella. Meillä kun ei sitä 3D-tulostinta ole, piti tulostus tehdä muualla. Suunnittelusta ei kuitenkaan tarvittu maksaa palkkiota, kun Jani sen itse teki tietokoneella ja lähetti vain suunnitelman tulostettavaksi. Maaliakin piti vähän tuota varten ostaa, mutta sanoisin Hau-laatalle tulleen hintaa korkeintaan 15€. Nauha meiltä löytyi itseltä. Ainut mikä lasta siinä harmitti, oli ettei siitä kuulunut ääntä. 

Olin aiemmin ostanut joitakin syntymäpäiviä varten Tigerista Happy Birthday-palloja kahdessa eri värissä. Paketissa oli mukana koko tekstin pallot, nauhat, joilla ne olisi saanut roikkumaan ja pilli pallojen puhaltamista varten. Yksi paketti maksoi vain 3€. Me sitten päätimme sekoittaa nuo paketit keskenään ja toisillekin synttäreille jäi vielä omat pallot. 
Meillä ei myöskään ollut paikkaa mihin pallot olisi saanut nätisti roikkumaan niin päätimme sitten laittaa ne teipillä kiinni keittiön kaapin oviin. Sieltä ne näkyivät kivasti myös olohuoneeseen ja toivat juhlan tuntua keittiöön. 

Juhlimme keväällä isompien tyttöjen synttäreitä koko viikonlopun ja annoimme silloin kaikille vieraille mahdollisuuden valita kumpana päivänä tulevat kylään. Tämä oli ihan hyvä systeemi, mutta kyllähän siinä itse aika paljon väsyi juhliessa.

Nyt ilmoitimmekin juhlapäiväksi sunnuntain, mutta siltikin yhdet vieraat kävivät jo lauantaina. Janin äiti ja hänen miehensä siis kyllä kysyivät lupaa tähän ja sen heille annoimme. Toisaalta tämä oli Vivian kannalta parempikin, kun mummin kanssa sai paremmin jutella. He toivat mukanaan myös kissan, joka ei ollut aiemmin meillä käynytkään ja oli aluksi hieman arka tulemaan ulos kuljetuskopastaan.

Sunnuntaina sitten juhlimme ihan todenteolla, kun kaikki muut vieraat tulivat. Meillä oli asetettu ajaksi kaksitoista ja kutsussa luki, että saa tulla myös aiemmin niin halutessaan. Katja pölähtikin meille jo kymmenen aikaan ja luojan kiitos siitä. Olimme muka tehneet kaiken edellispäivänä valmiiksi ja siltikin meillä loppui aamulla kädet kesken. Tai siis olisi loppunut, jos Katja ei olisi ilmestynyt paikalle kuin tilauksesta. 
Meillä on suhteellisen pieni asunto ja tunnelma oli aika lämpöinen, kun kaikki vieraat saapuivat paikalle. Hyvin kuitenkin mahduttiin juhlimaan. Nuorin vieraista oli vain 3 viikkoa vanha. Bean kummisetä sai vaimonsa kanssa vauvan syyskuussa ja Janista tulee tytön kummisetä. Jani olikin ihan vauvahuuruissa koko juhlien ajan ja innoissaan piti vauvaa sylissäkin sillä aikaa, kun vanhemmat kävi isompien sisarusten kanssa syömässä kakkua. Meillähän Jani on siis se suurempi vauvahaaveilija kuin minä. 
Vivia oli juhlista ja vieraista aivan täpinöissään. Hän oli odottanut juhlia jo monta kuukautta ja puhunut niistä lakkaamatta. Tärkeintä oli saada Ryhmä Hau-kakku ja senhän isi hänelle teki. Vivialla olikin hauskaa paketteja repiessään, kakkua maistellessaan ja vieraiden kanssa seurustellessaan. Ja ihanaa, kun hän on jo niin iso, että jopa muistaa nämä synttärijuhlat vielä pitkän aikaa! 

Lahjaksi Vivia sai meiltä Ryhmä Haun vahtitornin ja muilta vierailta tuli muun muassa rahaa talvivaatteisiin ja -kenkiin, Ryhmä Hau-lakanat ja figuureita, Duploja ja Ryhmä Hau-teemaisia vaatteita. Toipa kummitäti myös Ryhmä Hau-kirjan, jota onkin sitten luettu joka ilta iltasaduksi. Nyt joululahjaksi pitää kuulemma saada sarjan toinen kirja. 
Juhlia ei tee tosiaankaan tee vain lahjat vaan oikeasti ne vieraat. Oli ihanaa nähdä pitkästä aikaa monia ystäviä ja sukulaisia, joita ei usein näe. Ja Vivia ei olisi todellakaan välittänyt vaikka joku olis paikalle tullut ilman lahjaa. 
Vieraiden lähdettyä olin aivan poikki. Minulle iskikin flunssa seuraavana päivänä, joten se selitti asian. Laitoin lapsille Postimies Pate-elokuvan CMoresta pyörimään ja kaaduin itse sohvalle ottamaan päikkärit. Synttärijuhlien jälkeen on muuten parasta, kun kotona on tosi siistiä ja aina jää jotain hyvää syötävää illaksi. 

Onko teillä juhlittu teemasynttäreitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.