Hae
Colour Outside the Lines

Bucket list kesälle 2019

Koska kesä on täällä huomenna, on aika perinteiselle kesän ämpärilistaukselle! 
Jani on töissä koko kesän ja minä lasten kanssa kotona, joten meillä on lasten kanssa aikaa hyvin tehdä vaikka mitä. Listasinkin muutaman asian, joita odotan tältä kesältä eniten. 

Backstreet Boysin ja Ed Sheeranin konsertit

Ehkä kaksi kesän odotetuinta päivää tässä taloudessa on 5. kesäkuuta ja 23. heinäkuuta. Ainakin minun ja teinin toimesta. 
Silloin nimittäin on kesän parhaat keikat! Ensin kesäkuussa mennään Hartwall Areenalle katsomaan Backstreet Boysia kahden ystävän kanssa. Ihan huippua! Olen käynyt katsomassa Backstreet Boysia jo kahdesti aiemmin aikuisiällä ja luulen tästäkin konsertista tulevan ihan yhtä hyvä kokemus. Ja ihan parasta, kun saan jakaa vihdoin tämän kokemuksen myös teinini kanssa. 
Heinäkuussa menemme teinin kanssa kahdestaan Ed Sheeranin konserttiin. Tämä konsertti on sellainen, josta olimme haaveilleeet yhdessä jo monen monta vuotta ja kun se vihdoin julkistettiin, meitä harmitti ihan vietävästi, koska emme saaneet ensimmäiseen konserttiin lippuja. Onneksi tuli lisäkonsertti, johon saimme kuin saimmekin liput. Konsertti järjestetään Malmin lentokentällä, joka on jo kokemus sinänsä. Ilmeisesti siellä on haettu vähän sellaista festarivibaa. 

Piknik uimarannalla

Olen jo pitkin toukokuuta nähnyt Instagramissa vaikka kuinka monta piknik-kuvaa ja se ei ole ainakaan laannuttanut piknik-kuumettani. Kuopiossa ei ole ihan piknik-kelit olleet vielä kohdillaan, joten meidän piknikit ovat rajoittuneet ruokapöydän ääreen. 
Kesäloman aikana kuitenkin odotan, että pääsemme lähirannalle piknikille useammankin kerran. Lapset voi sitten samalla käydä uimassa ja välillä tulla taas haukkamaan piknik-herkkuja. Saatammepa pakata mukaan myös Uno-pelin. 

Talviturkin heittäminen

Uimisesta puheen ollen, tänä kesänä lupaan heittää talviturkin. Olemme olleet Janin kanssa yhdessä kohta viisi vuotta ja tänä aikana olen käynyt järvessä uimassa kahdesti. Ei siis kovin kummoinen saldo talviturkkien heittämisessä. 

Puolustaudun sillä, että olen tosi huono uimaan. Minulla on myös traumoja järvivesistä, koska joskus nuorempana minua puraisi varpaasta hauki. Kuulostaa hullulta, mutta totta se on. Varpaassa näkyi koko kesän selvät hampaan jäljet. 

Tänä kesänä lupaudun kuitenkin uimaan edes kerran. 


Eri kirjastoissa vierailu

Kuopiossa on tosi monta kivaa kirjastoa, joissa me ei olla koskaan vierailtu lasten kanssa. Tänä kesänä taidammekin tehdä kesäretkiä kirjastoihin. Tämä voisi olla kiva kesäpuuha esimerkiksi sadepäivinä. 

Olemme tänä keväänä alkaneet käyttää kirjastoa entistäkin enemmän, kun Bea on oppinut kunnolla lukemaan. Hänellä on oma kirjastokortti ja olemme käyneet parin viikon välein lainaamassa uudet kirjat kirjastosta. Meillä käy myös kivasti vieressä kirjastoauto kerran viikossa, jos kirjoja on unohtunut palauttaa. Uuden leikkipuiston testaus

Kuopion leikkipuistoja on muutaman viime vuoden aikana todella paljon uudistettu. Lähellemme esimerkiksi aukesi uusi leikkipuisto, joka on tosi kiva, mutta usein aika täynnä porukkaa. 
Tänä kesänä haluaisinkin käydä lasten kanssa tutustumassa johonkin uuteen leikkipuistoon. Olisi hauska vähän vaihtaa maisemaa omassa kotikaupungissa. 

Ompelemaan opetteleminen

Tämä on ollut bucket listillä jo monen monta vuotta. Haluaisin oppia oikeasti ompelemaan niin, että pääsisin purkamaan luovaa energiaani ompelemalla lapsille ja itselleni vaatteita. Osaan kyllä perusjutut, jotka peruskoulussa opeteltiin, mutta ehkä se itsevarmuus omaan tekemiseen puuttuu ja en usko, että työn jälki on niin hyvää, että kehtaisin niitä vaatteita sitten mihinkään laittaa. 
Minulla on ollut äitini ompelukonekin lainassa monta vuotta, mutta harvemmin sillä tulee mitään ommeltua. Sain sentään tehtyä Bean sänkyyn katoksen, joten osaan kyllä ommella jotain. Kesän aikana olisi kuitenkin kiva opetella oikeaoppisesti piirtämään kaavat, leikkamaan kankaat ja ompelemaan ne vaatteet. Parvekkeen sisustaminen

Meidän parveke on ollut murheenkryyni viimeiset kolme vuotta, jotka olemme tässä asunnossa asuneet. Edellisessä asunnossa meillä oli lasitettu parveke, joka oli niin helppo, kun ei tarvinnut miettiä parvekekalusteiden kastumista ja esimerkiksi lumen parvekkeelle satamista. Parveke myös pysyi siistinä, kun lasit estivät lehtien ja muun parvekkeelle lentämisen. 

Tässä asunnossa parvekkeella ei kuitenkaan ole niitä laseja suojana. Meidän asunto on vielä jotenkin ihme kohdassa, koska jos tuulee kovasti, tulee parvekkeelle aina pieni pyörremyrsky. Olemme muutaman kerran käyneet juoksemassa sohvatyynyjä kiinni, kun tuuli on ne lennättänyt parvekkeelta pihalle. 

Aiemmin meillä oli parvekkeella polyrottinkisohva ja pöytäryhmä. Möin kuitenkin sohvan pois, koska en uskonut sen kestävän tuossa avoparvekkeella kaikkia kesiä ja talvia. Tänä kesänä hävitimme myös pöytäryhmän pois ja kävimme ostamassa Face-kirppiksellä myynnissä olleen lavasohvan sen tilalle. Sohvassa tuli mukana pehmusteet, joihin olisikin tarkoitus uusia kankaat. Olisi myös kiva keksiä joku kasviseinä tai muu parvekkeen kaunistukseksi. 

Lastenhuoneiden remontti

Meillä alkaa kotona pikku hiljaa näyttää siltä, että silmäni lepää. Olen systemaattisesti hävittänyt tavaraa, ettei tavaramäärä enää ahdistaisi tai hallitsematon kaaos pääsisi valloilleen. 

Lastenhuoneen tavaraa on karsittu myös rutkasti. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö heillä olisi edelleen tosi paljon tavaraa. Vaikka tavaraa on karsittu, emme ole sinänsä muuta tehneet lastenhuoneen sisustukselle. 

Haaveissa olisikin saada lastenhuoneen tapetit vaihdettua ehjiin, koska Bea pienempänä repi tapetit aivan kamalan näköiseksi enkä ole niihin jaksanut kiinnittää sen enempää huomiotani vielä. Olemme myös suunnittelleet ostavamme lapsille uuden sängyn, jonka alle saisi säilytystilaa esim Duploille ja Brion junaradalle. Pienessä huoneessa jokainen säilytysneliö tulee tarpeeseen. 

Myös Melissa haaveilee huoneensa uudelleen sisustamisesta. Katsotaan minkälaisia sisustusratkaisuja keksimme kesän aikana. 

Uusien reseptien testaaminen

Tätä odotan myös kesältä. Koska olen lasten kanssa kotona, olen päättänyt, että meillä syödään kesällä vähintään kerran viikossa jotain uutta ruokaa, jota ei ole ennen kokeiltu. Osaamme välillä olla niin rutiininomaisia kokkailuissamme, että vaihtelu virkistää.

Minulla on tapana ottaa kivoja reseptejä talteen, mutta sitten en kuitenkaan koskaan niitä kokeile. Nyt on siis korkea aika laittaa edes osa kokeiluun!

Ja monta muuta juttua

Haluaisimme vierailla tänä kesänä myös Asuntomessuilla, koska viime kesänä ne jäivät välistä. Lasten kanssa olisi kiva käydä Tukholman risteilyllä ja vierailla pikkuserkkujen luona. Mökillä olemme varmaan aika monta viikonloppua mummin ja ukin seurana. 
Olemme myös luvanneet viedä teinin syömään ravintolaan, koska harvemmin hänen kanssaan käymme kolmestaan yhtään missään. Kaksi pienempää menee kesällä jossain välissä mummille viikoksi, joten tuolloin varmasti toteutetaan ravintolaillallinen. 

Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on?

*Kuvat parin kesän takaa mökiltä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.