Hae
Colour Outside the Lines

Julia Quinn: Bridgerton Yllättävä rakkaus

*Sisältää mainoslinkkejä

Bridgerton Yllättävä rakkaus on Bridgertonien sisaruskatraasta kertovan kirjasarjan toinen kirja. Kirja kertoo perheen esikoisesta Anthonysta, josta on tullut isänsä kuoltua perheen pää.

Anthony hoitaa perheensä asioita ja tuntee olevansa vastuusse sekä äidistään että nuoremmista sisaruksistaan. Hän on kirjan tapahtumien aikaan 28-vuotias ja on ollut varakreivinä 10 vuotta perittyään tittelin isältään. Anthony on varma, ettei elä kovin vanhaksi, koska sekä hänen isänsä että hänen setänsä ovat molemmat kuolleet nuorena. Tämän takia Anthony on päättänyt, ettei missään nimessä halua rakkausavioliittoa vaan pelkästään avioliiton, jossa molemmilla on mukava olla. Hän ei nimittäin halua satuttaa puolisoaan kuolemalla niin aikaisin.

Kirjan edetessä Anthony kuitenkin oppii, ettei tunteitaan voi aina hallita vaan oikean ihmisen sattuessa kohdalle sydän tekee mitä tahtoo. Anthony on nimittäin ollut aikeissa mennä naimisiin kauden timantin, Edwinan, kanssa ja huomaakin rakastuvansa tämän isosiskoon Kateen.

Muutama huomio, jonka tein kirjaa lukiessa

Netflixin sarjassa Kate ja Edwina ovat intialaistaustaisia, mutta kirjassa heillä on aivan eri sukunimi ja he ovat kotoisin Englannin maaseudulta. Mun mielestä on kiva, että sarjassa on otettu huomioon myös tällaisia seikkoja vaikka ne eroavatkin kirjoista.

Kauden timantiksi valitaan sekä sarjassa että kirjassa Edwina, mutta kirjoissa ei oikeastaan kerrota kuka timantin valitsee. Netflixin sarjassahan timantin valitsee kuningatar Charlotte, jota kirjoissa ei näy.

Tykkään tosi kovasti, että kirjoissa pääsee molempien osapuolien pään sisälle ja näin ollen saa käsityksen molempien ajatuksista sekä tunteista. Oon lukenut nyt neljä kirjaa lyhyen ajan sisällä ja intiimit kohtaukset alkavat aika paljon toistaa itseään. Toivon, että tähän tulee muutosta seuraavissa kirjoissa, koska selvästi ne kuuluvat kirjojen tyyliin.

Tykkäsin sekä Anthonysta että Katesta huomattavasti enemmän kirjoissa kuin sarjassa. Ehkä sarjassa ei tarpeeksi kerrota heidän ajatuksistaan ja siksi hahmot jäävät vähän etäisiksi.

Ekan kirjan luettuani mietin, etten varmasti tykkää yhtä paljon muista kirjoista, mutta tämä kirjasarjan toinen kirja oli ehkä jopa parempi kuin ensimmäinen.

Löydät kirjat esimerkiksi bookbeatista: 

  1. kirja Salainen sopimus *Bookbeat
  2. kirja Yllättävä rakkaus *Bookbeat
  3. kirja Naamiaisten kaunotar *Bookbeat
  4. kirja Hurmurin valloitus *Bookbeat
  5. kirja Kirjeystävä *Bookbeat
  6. kirja Vastustamaton kiusaus *Bookbeat
  7. kirja Kätketty perintö *Bookbeat
  8. kirja Väärä sulhanen *Bookbeat
  9. kirja Ikuisesti yhdessä *Bookbeat

Ja jos nämä ei vielä riitä, niin lisäksi on julkaistu Bridgerton&Rokesby-kirjasarja:

  1. kirja Neiti Bridgerton *Bookbeat
  2. kirja Yllätysvaimo *Bookbeat
  3. kirja Kaapparin morsian *Bookbeat
  4. kirja Kunniallinen aviomies *Bookbeat

Kuningatar Charlotten nuoruudesta kertova kirja, josta on myös Netflix-sarja:

Bridgerton: Kuningatar Charlotte *Bookbeat

Smythe-Smith-sarja:

  1. Rakkauden riitasointu *Bookbeat
  2. Kotiopettajattaren salaisuus *Bookbeat
  3. Suku on pahin *Bookbeat
  4. Petollinen kosija *Bookbeat

Mulla on nyt luettavana vitoskirja ja seuraavatkin kirjat odottelee kirjastokassissa. Luulen, että saan luettua ne kaikki aika pian ja kirjoitan jokaisesta kirjasta teille tänne jonkinlaisen arvion.

Jos siis kiinnostaa tutustua Anthonyn ja Katen hahmoihin enemmäin kuin Netflixin sarjassa, niin suosittelen lukemaan Bridgerton Yllättävä rakkaus -kirjan.

Ootko sä lukenut Bridgerton-kirjoja?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA, KIRJAVALINTOJA JA ELÄMÄÄ MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLE @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Julia Quinn: Bridgerton Salainen sopimus

Jojo Moyesin Yömusiikkia

Beth O´Leary: Kimppakämppä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *