Hae
Colour Outside the Lines

Hääkustannukset, joihin et ole ehkä osannut varautua

Monet hääkustannukset saattavat tulla yllätyksenä, koska niitä ei ole muistettu tai ymmärretty laskea hääbudjettiin. Mitä nämä hääkustannukset sitten saattavat olla?

1. Paperituotteet

Ovatko listallasi save the date-kortit, kutsukortit ja niiden mukana lähetettävät vastauskortit, kutsujen mukaan laitettavat kartat sekä kiitoskortit ja ehkä niihin kiitoskirjeet? Nämä kaikki listatessa pieniltä tuntuvat maksut nostavat kuluja huomattavasti, koska kuten sanotaan, pienistä puroista kasvaa suuri virta.

Myös korttien kirjekuoret, hääpaikalle tulevat menut ja hääbingot ynnä muut paperitavarat nostavat kaikki kuluja.

2. Postimerkit

Jos save the date-kortit, kutsukortit ja kiitoskortit lähettää postitse, täytyy niihin hankkia postimerkit. Tällä hetkellä yhden postimerkin hinta on 1,75€ (21.5.2021 alkaen 1,85€) eli jos lähetät 50 korttia, tulee pelkille postimerkeille hintaa 87,50€. Tämä on varmasti kulu, joka usein unohtuu laskea hääbudjettiin ja nykypäivänä ei varmasti ole väärin lähettää kutsuja sähköisenä.

Kuva: Unsplash

3. Alusvaatteet, kengät ja muut asusteet

Hääpuku budjetoidaan varmaan aika ensimmäisenä häiden suunnittelun alkaessa. Budjetissa olisi kuitenkin hyvä ottaa huomioon myös alusvaatteet, kengät ja asusteet, jos et meinaa käyttää jo olemassa olevia.

Minä olen suunnitellut ostavani uudet alusvaatteet, koska olen niin laiska ostamaan sellaisia ja häät on hyvä syy lähteä alusvaateostoksille.

4. Kauneushoidot (kynnet, kampaaja, meikki, kosmetologi)

Jos haluat laitattaa kyntesi, hiuksesi tai meikkisi hääpäivää varten tai käydä vaikka kasvohoidossa, niin sekin tottakai maksaa ekstraa. Jos teet näitä asioita ilman häitäkin, ei se tietenkään tunnu kukkarossa, mutta jos olet kuten minä etkä raaski laittaa rahaa itseesi, ovat nämä edellämainitut ylimääräinen kulu.

5. Hääpuvun muokkauskulut

Löysitkö unelmiesi puvun, mutta se ei olekaan ihan sopivaa kokoa ja sitä tarvitsee muokata? Usein sen voi tehdä lisähintaan hääpukuliikkeessä tai ompelimossa. Tämä on kuitenkin kulu, joka usein tulee yllätyksenä. Luulen, että harvoin puku istuu uutena täydellisesti kenenkään päälle ilman muokkauksia.

Kuva: Unsplash

6.Hotellikulut

Hääyöksi hotellin varaaminen ja maksaminen tuntuu varmasti ihan loogiselta kululta, kun hääbudjettia laaditaan. Oletko kuitenkin muistanut ajatella myös edellistä yötä? Haluatko paikan, jossa valmistautua häitä varten tai vietättekö edellisyön perinteisesti erillään? Missä siis aiot nukkua? Jos hotellissa, on se ylimääräinen kulu, joka maksaa lisää.

7.Yllätyskulut

Yllätyskuluihin voi kuulua esimerkiksi lounaat kaasoille ennen vihkimistä, liikkumiseen liittyvät kustannukset (odotatko kaikkien tulevan paikalle omilla kyydeillä vai vuokraatteko esimerkiksi linja-auton?) tai hääpaikan vuokrausajan ylittämiskulut. Meidän tulevan hääpaikan on oltava siivottuna kahdelta sunnuntai-iltapäivällä tai siitä tulee lisäkuluja tuntitaksalla.

pysyivätkö teillä hääkustannukset budjetissa
vai tuliko yllättäviä kuluja?

 

LUE MYÖS: 

HÄÄPAIKKA VARATTUNA, HÄÄSUUNNITTELU VOI ALKAA! 

MIKSI SUUNNITTELEN HÄITÄMME PIENI MERENNEITO-TEEMALLA?

10 ASIAA HÄIHIN, JOIDEN KULUISSA VOIT SÄÄSTÄÄ

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

3 kommenttia

  1. Merita kirjoitti:

    Heippa! Hääkutsut ja niiden postittaminen yllätti kuluineen. Ei todellakaan ole halpaa postittaa useita kymmeniä tai jopa satoja kutsuja, jos ne teettää alusta lähtien ulkopuolisella. Yksi tuttu kertoi, että he olivat lähettäneet omat kutsunsa sähkopostilla ja kutsu oli itse suunniteltu Canvan avulla. Tämä kuulosti edulliselta ja nykyaikaisemmalta tavalta. 🙂

    Kosmetiikka on myös toinen. Itse kävin ammattilaisella ostamassa joitakin meikkejä, joita meikkaaja käytti, jotta voin illan aikana ehostaa tarvittaessa. Nämä tuli maksamaan useita kymmeniä euroja. 😅 Eli ensin kuluna kampaus + meikki ja tähän päälle vielä itse ostetut meikit. Huh!

    Omista häistä on jo hyvä tovi ja harmittaa, kun en löytänyt mistään omaa hääbudjettia, mutta onneksi Laura laati omansa ja sen voi käydä katsomassa alla olevasta linkistä. 🙂

    https://naisetpuhuurahasta.fi/paljonko-haat-maksavat/

    • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

      Ihanaa, että joku on laatinut kunnon budjetin! Me laadittiin budjetti ennen häitä, jonka voi lukea tästä https://colouroutsidethelines.vaikuttajamedia.fi/2021/05/26/mista-meidan-haabudjetti-koostuu/

      Tuo budjetti kuitenkin eli aika paljon eikä koskaan otettu ylös miten paljon oikeasti käytettiin rahaa mihinkin. Mekin tehtiin kutsut Canvalla, mutta teetettiin Granolla ja lähetettiin ne postin kautta. Kutsujen tilaaminen maksoi alle 40€, mutta sitten piti ostaa vielä kirjekuoret ja tietysti ne postimerkit. Kiitokortit on sitten seuraavat, jotka syövät rahaa.

      Täytyy yrittää kyllä avata näitä budjettilukuja lisää tulevissa postauksissa sen verran kuin pystyn tiliotteilta kaivelemaan niitä.

      Kiitos todella paljon kommentistasi ja ihanaa syksyn jatkoa <3

    • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

      Nämä on kyllä oikeesti isoja kuluja! Kiitos kattavasta kommentistasi. Me suunniteltiin kans Canvalla, mutta oli sen verran paljon vanhempia ihmisiä kutsutuissa, että haluttiin laittaa postin kautta. Jos olisi ollut nuorempaa sakkia enemmän tulossa, olis varmaan lähetetty kutsut Whatsappin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *