Hae
Colour Outside the Lines

Synttärikakku

J on meillä se joka leipoo. Minä saan aikaan yleensä vaan sotkua. Voin olla kyllä mukana leipomassa, mutta jos minä oon se toteuttava osapuoli, niin ei tule yleensä mitään. Ihme kyllä sen valkosuklaa-limejuustokakun sain tehtyä melkein kokonaan yksin.

Mulla on huomenna synttärit ja tänään tulee porukat kahville, joten J halus sit leipoa minulle kakun. Ja mitä herkkukakkua se olikaan! 
Suklaatäytekakku 
6 munaa 
Vehnäjauhoa 
Sokeria  
Leivinjauhetta 
Kaakaojauhetta 
Levy pandan valko- ja tummaa suklaata 
Mustikoita 
Vispikermaa 6dl 

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja voitele kakkuvuoka. Ota kolme saman kokoista lasia. Riko kanamunat yhteen lasiin ja mittaa jauhot sekä sokeri kahteen muuhun lasiin niin, että jokainen lasi on yhtä täynnä. Lisää jauhon joukkoon 1 teelusikallinen leivinjauhetta. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kääntele vaahdon sekaan jauhot. Kaada taikinasta puolet voideltuun vuokaan sekoita lopputaikinaan kaakaojauhetta oman maun mukaan ja kaada loppu taikina vuokaan. Laita uuniin. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla ja paista, kunnes pohjasta ei tartu taikinaa tikkuun. 

J sekoitti sulatetun valkosuklaan vatkatun kermavaahdon joukkoon, jolloin kermavaahto tietysti suli. Suosittelen siis murskaamaan suklaan ja sekoittamaan sitten kermavaahtoon. Jaa kermavaahto kolmeen osaan. Sekoita yhteen osaan valkosuklaa, toiseen kaakaojauhetta ja kolmanteen älä mitään. Täytä kakku valkosuklaa-kermavaahdolla ja sauvasekoittimella murskatuilla mustikoilla. Levitä kakun päälle kaakaojauholla maustettu kermavaahto. Raasta kakun päälle suklaalastuja ja levitä kakun reunoille normaali kermavaahto. 

Tarjoile suklaan ystäville. 

-S

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.