Hae
Colour Outside the Lines

Viisi viikkoa vanha vauva

Itkua, naurua, väsymystä, ihmetystä ja vauvan tuoksuista arkea <3
Muutama päivä sitten meillä täytettiin viisi viikkoa. Blogin puolella on ollut vähän hiljaista sekä teknisten ongelmien että tämän loputtoman väsymyksen takia.
Ensin tuli kylään flunssa. Vauva sairastui siihen ensimmäisenä, jonka jälkeen yksitellen jokainen meistä sai tartunnan. Tämä aiheutti loputtomia öitä ja loputonta huutoa, koska vauva aivasteli ja yski, jonka jälkeen huuti kurkku suorana tuosta aiheutuvaa kipua, joka aiheutti lisää kipua, joka taas aiheutti lisää huutoa. Se oli loputon kierre. Onneksi tukkoiseen nenään auttoi niistäjä ja edes välillä saatiin vauva hetkeksi nukkumaan. Itse oli niin huolissaan toisen olosta, ettei sitten osannut oikein nukkua.
Seuraavaksi tuli kylään vatsakivut. Vauva nukkuu hyvin aamun ja pitkälle aamupäivään ja on oikein tyytyväinen yleensä koko päivän. Iltaa kohden vatsavaivat kuitenkin alkavat ja sitten sitä huutoa kestääkin pikkutunneille asti. Nyt olen alkanut epäillä koliikkia, koska itku alkaa joka ilta suunnilleen samaan aikaan eikä mikään rauhoittelukeino oikein auta. Ainut mikä tuntui olevan viikonloppuna vähän avuksi, oli jumppapallon päällä pomppiminen vauvan kanssa, kun sitä kokeiltiin. Sellainen on nyt siis hankintalistalla kotiinkin.
Lissullahan oli koliikkia ja sainkin niillä huudoilla toisen tärykalvon vaurioitettua. Lissu aloitti huudon illalla muiden mentyä nukkumaan ja huusi joka ikinen yö neljään asti. Koko Lissun vauva-aika onkin vähän sumennossa tuon koliikin takia. Tuntui kuin olisi ollut koomassa.
On meillä käynyt oikeitakin vieraita. Muutama tuttavalapsiperhe on käyneet ja viime viikolla kävi minun kummityttö isoveljensä kanssa katsomassa vauvaa. Mummi ja ukki kilpailevat kumpi saa pitää vauvaa kauemmin. Aika hyvin on vauvakuumetta levitetty ympäriinsä. Ihan tuntemattomat lähestyvät kaupassa ja ihastelevat vauvaa.
Erikoisin tapaus tapahtui muutama viikko sitten, kun joku asiakaspalvelija kysyi minkä kokoinen vauva oli syntyessään, kun satuin mainitsemaan vauvan syntyneen etuajassa. Tämä tokaisi voittaneensa, koska hän oli saanut kaksoset raskausviikolla 35, jotka olivat painaneet alle kaksi kiloa kumpikin. Anteeksi kuinka? Mistä lähtien on ollut kilpailun aihe, kuinka pienenä vauva syntyy? Tai kuinka aikasin vauva on syntynyt? Olisin mielelläni antanut Nipsun kasvaa vatsassa vielä muutaman viikon, jos vain olisin voinut.
Viisi viikkoa on mennyt ihan huiman nopeasti. Vauva on kasvanut hyvin, viime viikolla neuvolassa pituutta oli 49cm ja paino oli noussut jo 100 grammaa yli kolmen kilon. Se tarkoittaa sitä, että ollaan päästy jo ihan luvan kanssa ulkoilemaan. Muutaman kerran ollaan käyty kävelemässä vaunulenkillä. Meidän omat vaunut on tulossa vasta tämän kuun lopussa, mutta onneksi löydettiin parilla kympillä varavaunut siksi aikaa. Pituuskasvun huomaa siitä, että pienimmät meillä olevat bodyt ja housut alkavat nyt olla aika hyvän kokoisia eikä vauva enää huku niihin.
Käytiin viikonloppuna ekalla vähän pidemmällä reissulla, kun minun serkun pojalla oli ristiäiset. Meillä oli kolme ja puoli viikkoa eroa lasketuissa ajoissa ja lapset päättivät tulla ulos saman vuorokauden sisällä. Heidän poikansa siis syntyi Nipsun syntymäpäivän jälkeisenä päivänä noin 22 tuntia pikkuserkkuaan jäljessä. Kokoeroa pikkutyypeillä oli syntyessään melkein 10 senttimetriä ja puolitoista kiloa.

 

 Jos meidän arkea haluaa seurata muutenkin kuin täällä blogissa, kannattaa seurata instagramissa @SUSANNAKUOHULA ja snapchatissa nimimerkkiä justcallmesuzy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.