Hae
Colour Outside the Lines

Mitä lapset toivoi ja mitä he saa joululahjaksi tänä vuonna?

Me ollaan nyt monena vuonna yritetty vähentää joululahjojen määrää, joka ostetaan meidän lapsille tai joita ylipäänsä pyydetään heille sukulaisilta ja ystäviltä. Meidän lapsilla on niin paljon tavaraa jo valmiiksi, joilla he ei tee mitään, joten ei haluta joululahjaksi mielellään mitään mikä heitä ei kiinnostaisi enää muutama viikko joulun jälkeen.

Oon nyt muutamana vuonna yrittänyt pitää ohjerunkona lasten joululahjatoiveita kirjoittaessa sellaista viiden lahjan sääntöä.

Jotain mitä tarvitsen
Jotain mitä haluan
Jotain luettavaa
Jotain puettavaa
Jokin yhteinen tekeminen

Eli lapset on miettineet lahjatoiveita näiden asioiden ympärille ja siten alkaneet ehkä itsekin enemmän pohtia mitä lahjoja he oikeasti haluavat. Noiden jotain mitä tarvitsen ja jotain mitä haluan välillä raja on aika häilyvä, koska meidän lapsilla on jo kaikki mitä he tarvitsevat eivätkä kaksi nuorinta oikein ymmärrä välillä edes mikä ero näillä kahdella on. Joten on ollut hyvä keskustellakin aina mitä ne joulutoiveet sitten lopulta ovat.

Ollaan ostettu nuorimmalle yksi hänen kauan haluamansa lelu (löysin alennusmyynnistä), yömekko (maksoin osan pr-tapahtumasta saamallani lahjakortilla) ja ajattelin antaa hänelle kierrätyslahjana hopeisen korusetin, jonka olen saanut joskus teininä vanhemmiltani lahjaksi ja jota en ole käyttänyt vuosikymmeneen.

Olen ostanut kierrätyslahjan myös veljentytölleni, jolle olen kerännyt syksyllä kirppiksiltä leikkikeittiöön sopivia juttuja ja nyt sain niistä koottua ison joulupaketin.

Keskimmäinen ei oikein tiedä mitä haluaa eikä haluttaisi ostaa mitään turhaa. Parhaita lahjoja on kaikki askarteluun liittyvä, mutta keskimmäinen ei ole tänä vuonna meidän kanssa jouluna vaan äitinsä luona ja ollaan niinä vuosina yritetty pitää lahjat minimissä täällä päässä. Ollaan mietitty lahjakorttia tai esimerkiksi mun toiselle pikkuveljelle sanoin, ettei haluta tänä vuonna lahjoja ollenkaan vaan halutaan, että he säästää itselleen sen rahan mitä meidän koko perheen lahjoihin olisi mennyt. Joulussa on kuitenkin kyse kaikesta muustakin kuin lahjoista ja tämän haluaisin opettaa myös meidän lapsille.

Janille ostan varmaan legopaketin. Hänellä on myös synttärit tässä joulukuun aikana sekä hän kohta valmistuu ylemmästä ammattikorkeakoulusta niin se luo vähän paineita lahjoista, mutta koska hän ei ole pyytänyt muita lahjoja kuin legoja, jonkun kirjan ja wiener nougatia niin toteutan ne enkä luo tästä itselleni enempää stressiä.

Itse olen joka vuosi yhtä hankala enkä koskaan keksi mitä haluaisin lahjaksi, mutta tänä vuonna pyysin Janilta puhelimen lisätarvikkeeksi gimbalia, jota voisin hyödyntää myös töistä. Ostettiin mulle uusi puhelin Black Fridayna, joten en ihan hirveästi halua hänen tuhlaavan joululahjoihin rahaa.

Esikoinen on toivonut aika käytännöllisiä asioita kuten sukkia ja lahjakorttia ruokakauppaan, koska hän asuu nyt yksin ja on huomannut kuinka kallista se on. Nämä hän aivan varmasti tulee saamaan.

Millaisia lahjatoiveita sulla on joululahjaksi tänä vuonna? 

Tulethan seuraamaan mua myös Instagramin puolella @susannariitakangas

LUE MYÖS: 

Ihania joulujuttuja Tigerin jouluvalikoimasta

25 valintaa jouluun liittyen

Sain Legon kukkakimput ystävänpäivälahjaksi

Mitä lahjaksi lapselle? Lahjavinkit 5-vuotiaalle

2 kommenttia

  1. P kirjoitti:

    Tämä on kyllä jännä blogi, kun toisaalta yrität olla ajan hermolla ja ekologinen ja sitten kuitenkin ostelet milloin mitäkin turhaa rojua ja esittelet sitä somessa. Jää aika sekava vaikutelma.

    • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

      Kiitos kommentistasi.
      Olen pahoillani, jos sinulle on jäänyt blogistani sekava vaikutelma. Yritän koko ajan muuttaa ostoskäyttäytymistäni ekologisempaan suuntaan, mutta se on elämänpituinen matka eikä se onnistu (ainakaan minulla) kertaheitolla. Mielestäni osaan itse miettiä tavarat sen mukaan mitä minun myös tulee käytettyä eivätkä ne sillä tavalla meille ole turhaa rojua. Jollekin toiselle tottakai saattavat olla.
      Ihanaa joulua sinulle ja muistathan, että jos blogini ei miellytä sinua, sitä ei ole mikään pakko lukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *