Hae
Colour Outside the Lines

Sisustustesti

Jenni kertoi big mamas home-blogissaan tehneensä sisustustestin, jossa testattiin kuinka monta suomalaisten suosimaa trendituotetta kotoa löytyy. Käy kurkkaamassa Jennin vastaukset ja tee testi itsekin!

Meillä arvostetaan suomalaista designia ja meillä olikin aiemmin ehkä enemmänkin sisustustavaroita esillä kuin nykyään. Jos budjettini olisi rajaton ja asuntomme isompi, saattaisi meillä olla ihan erilailla sisustettu koti. Me kuitenkin arvostamme kotona kaikista eniten kodikkuutta.

Tämä testi on tehty kyselyn perusteella, joka julkaistiin muutama kuukausi sitten Kotivinkissä. Luin lehden vanhempieni luona, joten minulla oli jo jonkinlainen käsitys mitä esineitä kysely sisältää. Nämä testit ovat aina hauskoja tehdä, joten päätinkin jakaa tulokseni teille!

Löytyykö kotoasi Iittalan Kivi-tuikku? 
Ei. 
Meillä oli näitä aiemmin, mutta jotenkin tässä asunnossa ei ole paikkaa, jossa polttaa tuikkuja ja myin kaikki meidän Kivi-tuikut pois. Järkeilin asian itselleni niin, että jos niitä joskus tulevaisuudessa kaipaan niin voin ostaa uusia. En vain tähän asuntoon. 
Onko sinulla pientä kaktusta tai mehikasvia? 

Ei. 
Minulla ei ole viherpeukaloa ja kaikki kasvit yleensä kuolevat aika nopeasti. Jotenkin kummasti olen saanut pidettyä joulukaktuksen pysymään hengissä. Se on kuitenkin aika iso, joten en laske sitä tähän mukaan. 

Onko kotonasi Iittalan Teema-astioita? 

Kyllä.
Meillä on Teeman pastalautaset, jotka ostin joskus kymmenisen vuotta sitten. Niitä oli kaksi vihreää ja neljä ruskeaa, mutta yksi vihreä hajosi syksyllä. Ne ovat menossa vaihtoon, mutta emme ole keksineet mitkä haluamme tilalle ja lautaset ajavat vielä hyvin asiansa, joten asialla ei ole kiire.

Meillä on myös muutama teeman tarjoiluastia. 

Ovatko keittiökaappisi valkoiset?

Kyllä. 
Asumme vuokralla, joten emme olisi voineet edes valita muun värisiä kaappeja. Tosin edellisessä keittiössäni oli valkoiset, minun valitsemat kaapit. 
Löytyykö kotoasi Fiskarsin oranssit sakset? 
Kyllä. 
Kahdet oranssit sekä mustat, vaaleanpunaiset, sinivalkoiset Suomi 100-sakset ja siniset Muumipappa-sakset. Siltikään koskaan ei löydy yksiäkään saksia, kun niitä tarvitsisi.

Onko sinulla Iittalan Aalto-maljakko?

Kyllä. 

Saimme sen kihlajaislahjaksi ukiltani, joka oli saanut maljakon jäädessään opettajan työstään eläkkeelle. Maljakolla on siis myös tunnearvoa. 
Onko kylpyhuoneesi lattiassa harmaat kaakelit ja seinissä valkoiset? 
Ei. 
Kylpyhuoneessamme on kyllä valkoiset laatat seinissä, mutta siellä on muovilattia. Edellisessä asunnossamme, jonka pintamateriaalit päätin, oli juurikin harmaa lattia ja seinissä valkoiset kaakelit. Olisin halunnut seinille tai lattiaan jotain kivaa kuviokaakelia, mutta en löytänyt budjettiin sopivaa kaakelia, jota ei olisi tarvinnut tilata, joten päätin tyytyä näihin väreihin, joista muutkin pitävät. Toisaalta se on ehkä hyvä nyt, kun asunnossa on uudet vuokralaiset. 
Omistatko Iittalan Savonia-aterimet? 

Kyllä. 
Ja juuri pyysin äidiltäni lisää saman sarjan haarukoita ja veitsiä, koska ne ovat mielestäni parhaat. 
Onko kotonasi Arabian muumimuki? 

Kyllä. 
Meillä ei ole muumimukeja normikäytössä, koska olen nekin kaikki myynyt pois, mutta minulla ja Melissalla on erikoismukit, joissa on meidän omat nimet. 
Onko sinulla harmaa sohva? 

Kyllä. 
Meillä oli aiemmin valkoiset Ektorp-sohvat, joita rakastin yli kaiken, mutta jouduimme myymään toisen tilanpuutteen vuoksi muuttaessamme nykyiseen asuntoomme. Aloimme pian kaipaamaan vuodesohvaa yövieraiden varalle ja päätimme vaihtaa Ektorpin tilalle Ikean harmaan Friheten-vuodesohvan. Olimme muuten hyvään aikaan liikkeellä, koska nyt sohvan hinta on noussut 200€!

Onko sinulla Iittalan Kartio-lasi? 

Kyllä. 
Meillä on käyttölaseina pienet Kartio-lasit. 
Onko kotonasi Artekin Aalto-jakkara tai vastaava? 
Kyllä. 
Äitini osti meille kaksi mustakantista Aalto-jakkaraa työpaikkansa poistomyynnistä ja mehän otimme ne vastaan oikein mielellämme. 

Onko kotonasi punottu kori, jossa on kahvat? 
Ei. 
Meillä on kyllä pari kankaista koria kahvoilla lastenhuoneessa. 
Omistatko Iittalan Essence-viinilaseja? 

Ei. 
Saimme kihlajaislahjaksi kaksi Essencen shampanjalasia, mutta meillä ei ole yhtään viinilasia. Miltään merkiltä. En ole osannut päättää haluanko Essencet vai jotkin muut viinilasit ja meillä on tällä hetkellä niin rajalliset säilytystilat, että olen siirtänyt viinilasien oston hamaan tulevaisuuteen. 
Onko sinulla Ikean Malm-lipasto? 
Ei. 
Meillä oli aiemmin kolme Malm-lipastoa, mutta olemme myyneet ne pois, kun niille ei ollut enää paikkaa. Tykkäsin kyllä lipastoista, joten saatamme hankkia sellaisen vielä joskus. 
Onko kotonasi Marimekon Kaksi raitaa-pyyhe? 
Kyllä. 
Meillä on muutama Marimekon Kaksi raitaa-kylpypyyhettä, jotka ovat olleet käytössä kymmenisen vuotta ja ne ovat edelleen huippukunnossa. Aiemmin meillä oli myös käsipyyhkeinä näitä, mutta ne olivat kooltaan liian pieniä ja laitoimme ne kiertoon.  
Onko kotonasi peikonlehti? 

Ei.

Kuten sanoin, minulla ei ole viherpeukaloa. Olisi ihanaa, kun kotona olisi monta hyvin menestyvää viherkasvia. 
Löytyykö kotoasi rottinkituoli? 

Ei. 
Omistan kyllä sellaisen ja rakastan tuolia yli kaiken, mutta tällä hetkellä se on vanhempieni luona väliaikaissäilytyksessä. 

Onko sinulla itämainen matto? 

Ei. 
Sellainen olisi ihana, mutta ainakaan vielä meiltä ei löydy sellaista. 

Onko sinulla talon muotoinen sisustuslyhty? 
Ei. 
Enkä usko sellaista hankkivanikaan. Yksi lyhty meiltä löytyy ulko-oven vierestä. Se on ollut meillä iäisyyden ja tänä talvena olen pelännyt sen puolesta monta kertaa, koska se on pöydän päällä, josta se on pudonnut maahan kovan tuulen takia jo monesti. Onneksi se on, ainakin vielä toistaiseksi, ehjä. 
Tulos: 10/20 


Kotoasi löytyy vain joitakin suomalaissisustajia yleisesti miellyttäviä tavaroita ja asioita. Et taida olla valtavirtatrendien vankkumaton fani?

 Kuinka monta näistä suomalaisten suosimista asioista
sinun kodistasi löytyy? 


2 kommenttia

  1. Kaunismäessä kirjoitti:

    Tämäpä hauska testi! Samalla kun luin vastauksiasi, mietin mitä meillä on tai ei ole 🙂 Löysin muuten tieni blogiisi Kiljusten blogin Kehukeskiviikko- jutun kautta. Hauska tutustua, ihana blogi sinulla <3

  2. Minna M kirjoitti:

    9 tai 10. En ole ihan varma hävisikö talolyhty muutossa.
    Blogissani olisi sinulle haaste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.