Hae
Colour Outside the Lines

Miltä näyttää lapsen vaatekaapissa? VOL. 1

Titti haastoi bloggaajat aikoja sitten kysymällä miltä lasten vaatekaapeissa näyttää. Meillä lasten vaatteille ei ole oikein kunnon vaatekaappia, joka harmittaa, mutta ovat vaatteet jonkinlaisessa järjestyksessä. 
Koska meillä on kaksi lasta ja molemmilla älyttömästi vaatteita, teen tämän haasteen kahdessa osassa. Ensiksi siis esittelyssä B:n vaatekaappi ja sen sisältö. Ihan kaikki vaatteet ei nyt mukana ole, mutta ei pitäisi puuttua kuin pari paitaa ja parit housut, jotka varmasti ovat jo jossain vaiheessa blogin kuvissa vilahtaneet. 
B:n vaatteet on kaapissa ja laatikoissa B:n omassa huoneessa. Jouduin jo hetkellisesti siirtämään ne meidän huoneen lipastoon, koska B kävi vaihtamassa vaatteita salaa ja piilotti likaisia vaatteita puhtaiden sekaan. Tätä siis tapahtui useamman kerran, joten siirsin vaatteet, että hieman pysyin kärryillä missä vaatteet menevät. Olen tässä useamman viikon etsinyt yhtä B:n sukkaa ja tänään sitten löysin sen likaisena ulkovaatelaatikon pohjalta. Nykyään vaatekaapit pysyy siistinä, koska B ei itse sieltä mitään ota. 
B:n vaatekoko on tällä hetkellä 110 eli kuljetaan hieman yläkäyrällä tuon kasvun kanssa. Vaatteissa kokolapussa taitaa lukea 4-5, eli 3-vuotiaiden vaatteet kaupan kokojen mukaan ovat aivan liian pieniä. B käyttää vaippoja enää vain yöllä, joten yhdestä kaapista löytyy vaipat ja yöpaidat. 
                                       

T-paidat

T-paitoina meillä käytetään enimmäkseen H&M:n peruspaitoja. Kirpparilta on tarttunut mukaan pari Marimekkoa ja kummiltaan B sai synttärilahjaksi tosi ihanan Kappahlin puseron. Sitä käytettiinkin vappuna tarhan naamiaisissa prinsessapaitana. Kesäksi pitää varmaan pari lyhythihaista hankkia lisää. Luultavasti kävelen sinne H&M:lle, koska perusvalikoimasta löytyy yleensä aina jotain kivaa ja superkiva on se ota 3, maksa 2-mallisto!

Pitkähihaiset / neuleet

Lindex ja H&M on näissäkin vahvoilla. Suurin osa vaatteistahan on siis ostettu kirpparilta. Meillä niitä harrastavat molemmat mummit ja minä, joten vaatteita kertyy lapsille aika rutkasti. Marimekkoa olen alkanut nyt itsekin ostamaan, jos olen edullisesti löytänyt. Itse tykkään tosi paljon tuosta Gymboreen Très chic-puserosta. Kuva vähän vääristää, puseron väri on oikeasti sellainen babydoll-vaaleanpunainen. 
B:n oma suosikki on kalaprinsessa eli Ariel-pusero, jota käytetäänkin ahkerasti. Pitää jostain varmaan metsästää isompi koko, kunhan tuo alkaa käydä pieneksi. Espritin sydänkuviollista paitaa ei olla vielä päästy käyttämään, koska se on hieman suuri ja B sovitti sitä kerran, mutta paljetteja oli liian kiva repiä kielloista huolimatta irti, joten laitoin sen vielä laatikkoon. Keltainen cirafin bolero vilahti viime viikon viikkokatsauksessa. Itse rakastan neuleita, joten lastenkin kaapeista niitä löytyy. B:n kaapista löytyy pinkki H&M:n ja vihreä Seppälän. 

                           

Mekot / hameet

B rakastaa mekkoja ja hameita. Jos B itse saisi päättää mitä aamulla puetaan, olisi se mekko tai hame. Etenkin tuo vaaleansinisillä kukilla koristeltu Laura Ashleyn mekko on suuressa suosiossa. Aina pitäisi saada kukkamekko päälle, kun ollaan jonnekin lähdössä. Meillä on kesää odottelemassa useampi trikoomekko ja kohta voi varmaan jo laittaa ensi talvea (tai seuraavaa tyttölasta) odottelemaan tuon cirafin neulemekon. Perus H&M ja Lindex loistaa näissäkin. 

Parempiin tilaisuuksiin on sitten kaksi prinsessamekkoa, joista vaaleanpunainen ostettiin Lissun pikkuserkun ristiäisiin viime syksynä ja se mahtuu vielä hetken. Cosin raitamekon, jossa on ihanat nahkataskut, löysin vasta kirpparilta ja se odottelee vielä käyttöönottoa.

Hameita ei tällä hetkellä ole kovin montaa. Tuo retrokuosinen kukkahame on kirpparilöytö parin kuukauden takaa, mutta se kaipailee ompelutaitoista mummia, joka vaihtaisi siihen uuden kuminauhan, koska edellinen on hieman liikaa venähtänyt. Musta samettihame oli mummin uusin kirpparilöytö ja B taisi rakastua materiaaliin yhtä paljon kuin minäkin. Kappahlin farkkuhame on B:n kummilta ja siihen kuuluu kultainen glitter-vyö ja harmaa pilkkuhame tarttui mukaan H&M:ltä.

Housut /shortsit

Tarhassa B käyttää enimmäkseen housuja, joten niitä on pakko olla useammat. Ja minä olen sitä mieltä, kuten J myös, että mukavuus ennen kaikkea, joten B:ltä löytyy aika monet collegehousut. Kuvasta puuttuvat mustat Name it:in collegehousut, joissa on mustia paljettitähtiä. Mustat farkut, pinkit tähtihousut ja koko perheen lempparit, undulaattilegginsit, ovat kaikki H&M:ltä. Collegehousut ovat Citymarketista.  
Kesäksi on kolmet shortsit, joista oranssit cirafit taitaa olla viime kesältä, joten niitä pitää vielä sovittaa. Löysin B:lle kirpparilta Ralph Laurenin vaaleanpunaiset shortsit kokoa 5 ja ne ovat juuri passelit eli täällä jo odotellaan kesäkelejä. Marimekon vaaleanpunaiset shortsit kuuluvat samaan settiin vaaleanpunaisen topin kanssa. Mummi oli sen B:lle bongannut kesäksi kirpparilta. 

Yöpaidat

B:llä on kaksi pyjamaa. Pitäisi varmaan ostaa kolmaskin, koska tuntuu, että ne ovat aina pyykissä. Toinen on H&M:ltä ja toinen Marimekolta. Tämä taisikin olla ensimmäinen Marimekko-ostos, jonka B:lle ostin viime syksynä. B:llä on sukat, jotka ovat samaa kuosia ja ne ovat kuulemma yöpaitasukat. 

Mitä meillä oli tänään päällä? 

Pusero ja hame H&M, sukkahousut Citymarket. Huomatkaa taas ”siisti koti”, jota esittelin jo täällä
                                        

Miltä teidän lastenhuoneen vaatekaappi näyttää? 

6 kommenttia

 1. Little Mrs Finland / www.suomiplussalle.fi/littlemrsfinland kirjoitti:

  Siistit kaapit! Voi kun saisi itsekin pidettyä tuossa kuosissa. Mahtavaa kun jaksat kirjoittaa englanniksi! Onko se sinun äidinkieli?

 2. Susanna kirjoitti:

  Seuraavassa postauksessa nähtävät isomman tytön kaapit ei sitten olekaan ihan näin hyvässä järjestyksessä 😀 Ihan olen Kuopiosta kotoisin, täysin suomalainen:) Pidän vaan yllä englannin taitoa kääntämällä jutut tännekin englanniksi.

 3. Veronica Lee kirjoitti:

  Hi! Stopping by from Mom Bloggers Club. Great blog!
  Have a nice day!

 4. JohaNna / Arjen miljonääri kirjoitti:

  Kiva blogi! 🙂 liityin lukijaksi. Jos kiinnostaa seurata meidän perhe-elämää blogini löytyy täältä 🙂

 5. Susanna kirjoitti:

  Thank you! Your blog is great, too!

 6. Susanna kirjoitti:

  Kiitos! Kävin kurkkaamassa sinunkin blogia ja kivalta näyttää:) Tulen varmasti ahkerasti lukemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.