Hae
Colour Outside the Lines

*Kaupallinen yhteistyö Lastenpuoti Onni-Ilonan kanssa.
Kun Nipsu syntyi, olin sitä mieltä, etten osta hänelle purkkiruokaa. Suunnittelin tekeväni kaikki soseet ja sormiruoat itse ja vauvan myös maistelevan niitä onnellisena. No, ei se ihan niin mennyt. Tein soseita ja sormiruokaa joskus itse, mutta suurin osa Nipsun ruokavaliosta koostui kaupan hyllyiltä löytyvistä soseista. Eikä se minusta tehnyt huonoa äitiä edes omasta mielestäni.
Olimme lomailemassa syksyllä serkkuni luona ja silloin hän vinkkasi minulle superhelpon omenasosereseptin tuskaillessani omenoiden määrää, jonka olin vanhempieni luota saanut. En ollut jaksanut kauheasti omenoille vielä siinä vaiheessa tehdä, olin vain kuorinut, pilkkonut ja laittanut sellaisenaan pakastepussissa pakastimeen. Joten sosetta oli helppo alkaa tehdä, koska omenat oli jo valmiiksi käsitelty. Osa omenoista oli vielä kokonaan käsittelemättä.
Soseen valmistuttua laitoin osan (serkkuni vinkistä) soseesta pakastimeen. Tämä osa oli siis tehty niistä omenoista, jotka eivät olleet pakastimessa käyneet. Laitoin sosetta jääpalamuotteihin ja pakastin sellaisenaan. Soseen jäädyttyä vaihdoin sosekuutiot pakastepussiin ja jäädytin uuden satsin jääpalamuotissa. Nämä sosekuutiot ovat olleet oiva lisä Nipsun aamupuuroon. Sosekuutio sulaa nopeasti kuumaan puuroon ja makeuttaa puuron mukavasti.

Omenasose vauvalle

omenoita
vettä
(Ceylon kanelia)
Laita omenoita kattilaan. Kaada pohjalle hieman vettä, etteivät omenat pala pohjaan.
Sekoita. Keitä kunnes omenat ovat pehmentyneet.
Soseuta sauvasekoittimella. Lisää hieman vettä, jos sose on liian tiivistä.
Mausta halutessasi Ceylon kanelilla.
Olen myös sulattanut sosetta sellaisenaan ja täyttänyt näitä supernäppäriä ChooMee välipalapusseja! Meillä on yleensä isommillekin lapsille menossa mukana kaupasta ostettuja välipalapusseja. Nämä on tosi helppo täyttää pohjassa olevan täyttöaukon kautta eikä tarvitse miettiä, että pussi vuotaisi laukkuun, koska pusseissa on tuplalukittava sulkumekanismi.  Pussit muuten kestää myös pakastamisen eli olisin voinut laittaa soseen niissä suoraan pakastimeen.
Välipalapussien kanssa meillä on ollut käytössä silikonikorkit, joiden ansiosta lapsi ei saa puristettua sosetta rinnuksilleen. Korkki nimittäin estää tämän. Aivan nerokas keksintö! Olisipa näitä ollut jo silloin, kun Lissu oli pieni.
Nyt saat koodilla HELMIKUU -20% koko Lastenpuoti Onni-Ilonan verkkokaupan valikoimasta. Alennus koskee myös aletuotteita. Alennuskoodi on voimassa helmikuun loppuun asti.

Oletko sinä tehnyt itse soseita vauvalle?

Seuraathan blogiani jo Facebookissa ja Instagramissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *