Hae
Colour Outside the Lines

Helsingin rautatieaseman Olivia -ravintola lasten kanssa

Oltiin huhtikuussa Helsingissä 7-vuotiaan kanssa jo aikuisen esikoisen luona kylässä ja visiitti sattui sopivasti just ennen mun synttäreitä. Synttäreiden kunniaksi päätettiin mennä syömään ravintolaan. Testattiin Helsingin rautatieaseman Olivia -ravintola lasten kanssa, koska olin käynyt siellä aiemmin vain Janin kanssa kerran syömässä lounasta.

Meidät otettiin iloisesti vastaan vaikka meillä ei ollut pöytävarausta ja saatiin koko aterian ajan todella hyvää palvelua. Tämä oli ihanaa, koska 7-vuotias ei ole kovin paljon käynyt ravintoloissa vielä syömässä ja hän on hieman liikkuvaista sorttia. Annoin hänen katsoa puhelinta syömisen ajan ihan vaan siksi, että me (ja ympärillä olijat) saatiin syödä rauhassa ja hän myös malttoi keskittyä ruokaansa hieman paremmin.

7-vuotias tilasi juomaksi omenamehun ja esikoinen tilasi Gin Tonic All’Ibiscon, joka sisälsi malfy rosa giniä, tonicia, hibiscusta ja sitruunaa.

Mä tilasin ensin vaan vettä, mutta kun muiden juomat tuli, niin mulle iski annoskateus ja tilasin vielä itselleni Virgin Bella Olivian, joka oli siis mocktail. Siinä oli karpalomehua, passionhedelmää ja limeä.

Kaikki juomat oli oikein hyviä ja tykättiin kovasti. Mietittiinkin esikoisen kanssa, että tuolla olisi hauska käydä joskus vaikka vaan drinkeillä ja antipastoilla kaksin.

Lapset ei olleet ennen syöneet Oliviassa, joten hetki mietittiin mitä syödään. Onneksi tarjoilija kävi mielellään välillä palvelemassa muita asiakkaita ja palasi meidän luokse sitten hakemaan tilausta, kun oltiin valmiita.

Esikoinen tilasi Pasta di manzo-nimisen pastan, jossa oli tagliatellea, entrecôteta, sieniä, laktoositonta kermaa ja
gorgonzolaa.

Hän rakastui pastaan ihan totaalisesti. Enkä yhtään ihmettele.

Itse nimittäin tilasin samaa pastaa kuin viime kerralla eli Penne al pollo ubriaco-annoksen. Tässä annoksessa oli penneä, kanaa, pekonia, tomaattia, basilikaa, chiliä ja laktoositonta kermaa.

Annokseen sai vaihdettua gluteenittoman pastan ja Oliviassa käytetään Rummon gluteenitonta pastaa, joka on myös viljatonta eli mun vatsalle sopivaa. Tää pasta on taivaallista ja voisin vaikka elää tällaisilla annoksilla loppuikäni.

7-vuotias halusi pizzaa, kun taisi tarjoilijan sellaista jollekin kantavan. Tarkistettiin pohjankin olevan viljaton (koska lapsella on vilja-allergia eikä hänelle käy vehnä, kaura, ohra tai ruis edes gluteenittomana) ja koska näin oli, tilasi hän Pizza al prosciutto cotton eli kinkkupizzan.

Hieman häntä harmitti ensin ananaksen puute, mutta eihän se italialaiseen pizzaan oikeasti kuulukaan. Harmitus hävisi kuitenkin pian, kun pizza kannettiin pöytään ja lapsi rakastui päätä pahkaa tuohon pizzan päällä olevaan kinkkuun.

Pizzasta jäi osa syömättä ja tarjoilija toi meille pyynnöstä rasian, jolla saatiin loppupizza mukaan.

Kuittia en nyt enää tähän hätään löytänyt, mutta muistaakseni maksettiin ruoasta noin 85 euroa. Ihan kohtuuhintainen ruoka, tosin lounasaikaan samat pastat olisi olleet huomattavasti edullisempia. Eli jos oot lounasaikaan liikkeellä, niin suosittelen menemään syömään pastaa silloin!

Helsingin rautatieaseman Olivia -ravintola lasten kanssa oli niin positiivinen kokemus, että mennään kyllä aivan varmasti uudelleenkin.

Ihanaa päivää just sulle❤️

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA MATKOJA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Lounaalla Helsingin rautatieaseman Olivia -ravintolassa

Blocco Kuopio

Benoit -pariisilaista asiakaspalvelua parhaimmillaan

Inarin Aanaar

Pellavaa ja farkkua huvipuistossa

*Sisältää mainoslinkkejä

Käytiin lasten kanssa huvipuistossa viikko sitten ja halusin päälle jotain mukavaa, koska aika pitkälti mun huvipuistossa oleilu on lasten odottelua heidän juostessaan laitteista toiseen. Tässä postauksessa siis pellavaa ja farkkua huvipuistossa.

Olin jo pitkän aikaa etsinyt vähän lyhyempää farkkutakkia. Olisin halunnut ostaa farkkutakin käytettynä, mutta kuukausienkaan etsinnän jälkeen en sitä löytänyt ja lopulta ostin *farkkutakin Lindexin alesta, koska satuin löytämään sen puoleen hintaan. Mulla on koko M ja mun mielestä tässä on aika reilu mitoitus.

Farkkutakki oli just passeli tuolla huvipuistossa. Päivällä oli niin lämmin, että takki oli vähän turha, mutta iltaa kohti se alkoi olla jo tarpeellinen. Mulla ei ollut isompaa kassia kuin tuo Helsingin reissulla matkaan tarttunut vyölaukku, joten ostin vitosella itselleni kangaskassin huvipuistosta. Mun mielestä se oli kivan kokoinen ja siinä oli hauska printti, joten sitä on helppo käyttää myöhemminkin.

Ihanan, raidallisen pellavamekon löysin Lidlistä. Hintaa taisi olla 14€. Otin mekosta koon 44 (isoin koko oli 46) ja se oli just passeli. Pesin mekon ennen käyttöä eikä se mun mielestä edes kutistunut. Tässä oli 55% pellavaa ja 44% puuvillaa, joten hintaansa nähden tämä oli aikamoinen löytö.

Ostin samalla myös eri mallisen mekon mustana ja se on oikeastaan vielä kivemman mallinen kuin tämä. Luulen, että näistä kahdesta mekosta tulee mun kesän luottomekot tänä vuonna.

Mulla on muuten ollut monta vuotta ongelma, etten oo löytänyt mistään itselleni sopivaa lippistä, koska mulla on aika iso pää ympärysmitaltaan. Toukokuisella Puolan reissulla tuli kuitenkin vastaan tämä pinkki lippis, joka oli kaiken lisäksi puoleen hintaan ja hintaa sille jäi kympin verran.

Farkkutakki: *Lindex
Sukat: *Lindex
Mekko: Lidl
Tennarit: Even&Odd / Zalando
Lippis: Terranova
Kangaskassi: Särkänniemi
Vyölaukku: Alepa

Meinaatko sä käydä huvipuistossa tänä kesänä?

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ASUJA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS:

Sateisen päivän toimistolook

Mitä mä ostaisin Lindexin alesta?

Synttäripäivän asu -oranssia ja pinkkiä