Hae
Colour Outside the Lines

Tomaattinen jauhelihakastike

Jauheliha on meillä hyvin tiheään käytetty ainesosa ruoassa edullisuutensa takia. Meille ostetaan siis ihan sika-nauta jauhelihaa eikä katsota kauheasti rasvamääriä vaan sitä kilohintaa. Joskus harvoin saatetaan ostaa naudan jauhelihaa, jos se on alennuksessa. Yksi ruoka, joka uppoaa aina varmasti, on jauhelihakastike. Se on jännä, että se maistuu molemmille lapsille aina vaikka säätäisin kastiketta miten. 
Tällä kertaa tein kastikkeen niistä aineksista, joita kaapista löytyi, koska en jaksanut lähteä kauppaan hakemaan esimerkiksi lihaliemikuutioita. Torstaina eli huomenna meidän vastapäätä (siis ihan kirjaimellisesti tuohon tien toiselle puolelle) avautuu uusi lähikauppa, jonka jälkeen ei enää voi vedota tähän ”kauppaan on pitkä matka”-fraasiin. Nyt kauppaan oli kuitenkin pidempi matka, joten sovelsin kastikkeen siitä mitä minulla oli kotona. 

Jauhelihakastike (noin 8 annosta)

750g jauhelihaa
1 pkt pekonia
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
3 herkkusientä
2 dl juustoraastetta
4 dl tomaattikastiketta
mausteita
Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon pilkottu sipuli, valkosipuli, pekoni ja herkkusienet. Mausta oman maun mukaan. Paista hetki ja lisää joukkoon juustoraaste. Sekoita ja lisää tomaattikastike. Sekoita kastike kunnolla ja anna muhia pienellä lämmöllä kymmenen minuuttia. Tarjoile spagetin tai muusin kanssa. 
Meillä kastike syötiin bataatti-perunamuusin kanssa. Kerrankin oli muuten ruoka, jota B halusi lisää! Kyllä ne kasvikset jossain muodossa maistuvat. 

Kuinka sinä maustat jauhelihakastikkeen? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *