Hae
Colour Outside the Lines

Munaton makaronilaatikko

EDIT 30.10.2020: Pahoittelen, että tästä on kuvat kadonneet jonnekin, lisään ne heti kun löydän tai teen samalla reseptillä lapsille uudestaan makaronilaatikkoa pian ja lisään siitä kuvat tähän.
Yksi meidän lasten ehdottomista lempiruoista on makaronilaatikko. Tosin B:n lempiruokaa on kaikki, koska hän ei vielä taida ymmärtää mitä lempiruoka oikeasti tarkoittaa. Tosin kuten viime viikolla taisin mainita, B:llä on menossa jokin ihme nirsoilukausi kasviksista, joten piilotan kasvikset usein ruokaan. Aivan kuten tähän makaronilaatikkoonkin.
Makaronilaatikko on helppo tehdä ja tekee meillä varmasti aina kauppansa. Siksi teenkin yleensä aina kaksi vuokaa kerralla, ettei ruoka lopu kesken. Yleensä käytän makaronilaatikossa munamaitoa, mutta eihän meillä ollutkaan munia yhtään, kun aloin ruokaa laittaa, koska käytin viimeiset aamupalalla vohvelitaikinaan. No, piti sitten vähän soveltaa sen mukaan mitä kaapista löytyi.
Makaronilaatikko (2 vuokallista):
700g jauhelihaa
2 pussia makaronia
7 herkkusientä
5 palaa pakastepinaattia
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
4 dl ruokakermaa
6 dl maitoa
6 dl juustoraastetta
(puolikas Koskenlaskija)
mausteita
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää pannulle mausteita oman maun mukaan. Itse tykkään käyttää suolaa, paprikamaustetta ja kuivattua basilikaa. Pilko sipulit, herkkusienet ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle sekä pilkotut kasvikset että pakastepinaatit ja paista hetki. Sekoita kunnolla.
Voitele vuoat öljyllä tai voilla. Itse yleensä käytän juoksevaa margariinia vuokien voiteluun, mutta nyt se oli loppu, joten käytin öljyä. Kaada molempien vuokien pohjalle puoli pussia raakaa makaronia. Makaroni kypsyy uunissa, koska makaronilaatikossa on niin paljon nestettä, joten en koskaan keitä makaroneja ensin. Lisää vuokiin jauhelihaseos ja sekoita hieman. Kaada päälle kumpaankin vuokaan puoli pussia makaronia tasaisesti.
Sekoita maito ja kerma keskenään. Kaada puolet seoksesta toiseen vuokaan ja puolet toiseen. Ripottele päälle juustoraaste. Löysin jääkaapista vielä Koskenlaskijaa, joten laitoin sitä paloina juustoraasteen päälle.
Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes pinta on hieman ruskistunut.
Tarjoile ketsupin ja vihersalaatin kanssa.

Tuunaatko sinä makaronilaatikkoa vai teetkö sen perinteisellä ohjeella?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *