Hae
Colour Outside the Lines

Joululaatikot

Vietämme jouluaaton aina minun vanhempieni luona ja yksi iso osa jouluaattoiltaa on jouluruoka. Olen monta vuotta tehnyt joululaatikot, koska äitini tekee kaiken muun. Ennen meillä teki mummo joululaatikot, mutta mummon edesmentyä olen tehnyt laatikot joka vuosi. Rakastan ruoanlaittoa ja yleensä aikalailla säädän reseptejä omanlaisiksi, mutta joululaatikot ovat ne, joiden reseptejä noudatan hyvin tarkkaan, että ne maistuvat joka vuosi täysin samanlaisilta. Jokaisella perheenjäsenellä on oma lempijouluruoka ja meillä jouluruoat onkin valittu sen mukaan. Laatikoista oma suosikkini on porkkanalaatikko, jonka rinnalle hyväksi kilpailijaksi on noussut bataattilaatikko. 
Teen joka vuosi porkkana-, lanttu- ja bataattilaatikkoa. Mummoni teki aina bataattilaatikon sijaan imellettyä perunalaatikkoa. Yritin itsekin tehdä sitä muutama vuosi takaperin, mutten oikein onnistunut. Bataattilaatikko on siis korvannut tuon imelletyn perunalaatikon. Laatikot ovat jo valmiina pakastimessa odottamassa jouluaattoa. 
Porkkanalaatikon ohje löytyy täältä ja lanttulaatikon täältä. Ne tein Valion ohjeella tänäkin vuonna. Soseutin itse tuoreet lantut enkä tehnyt valmiista soseesta, kuten ohjeessa neuvotaan. Bataattilaatikon ohjeen löysin täältä. Se on tehty Maku.fi-sivun ohjeella. 

Mikä on sinun suosikkijoululaatikkosi? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *